- hirdetés -

Vida-Szabó Erika 20 évvel ezelőtt eltervezte, hogy valami újat, egy kis szépet visz a falu életébe. Virágokat, színeket, díszeket, kerti növényeket. Azóta sok minden változott, de az ő virágok iránti elkötelezettsége megmaradt. 20. szülinapját ünnepli a Borostyán virágudvar. 

Lufikkal, süteménnyel, üdítővel és ajándék virággal várták és várják egész hétvégén azokat, aki velük együtt szeretnék megünnepelni a Borostyán huszadik születésnapját. A gyönyörűen dekorált udvarban helyet kapott a Gádorosi Kreatív Klub kiállítása is. A helyi alkotók munkái, a papírból font kosarak és a harisnyából készült virágok tökéletesen illenek a környezetbe.

De térjünk vissza az ünnepeltre. Minden 2000 április 17-én kezdődött. Vida-Szabó Erika ekkor tárta ki a Borostyám virágudvar kapuját. 

– Ezen a napon teljesült az álmom, megnyitottam a virág- és ajándék üzletemet, melyben egy barátnőmmel még „igazi” kezdőkként láttunk neki a munkának. Tudásunkat és tapasztalatainkat egy hamarosan hozzánk kerülő nagy szakmai múlttal rendelkező kolléganőktől szereztük meg. Ő valóban mindent elkövetett azért, hogy átadja nekünk tudását. Az idő múlásával a profilunkat a virág-ajándék mellett sok újdonsággal bővítettük. Persze voltak nehéz időszakok az elmúlt két évtizedben. Megéreztük azt is, mikor a környező városokban sorra nyitottak a nagy áruházak, de próbálkoztunk, kitartottunk, mert szerettük csinálni, és bíztunk benne, hogy jobb lesz. Meg is értük ezt a 20 évet, és bízunk a további években is – mondta a tulajdonos.

Itt is van igény a szépre, az újra

Erika hisz abban, hogy egy ilyen kis településen is, mint Gádoros, az embereknek van igényük a szépre, arra hogy lakásuk, kertjük és teraszuk esztétikus, ízléses és virággal teli legyen. 

– Ebben a faluban nőttem fel, tudom, láttam hogy ezek az emberek mennyire gondozzák kertjeiket, szépítik otthonukat, még ha egyre nehezebb is az élet. Tavaszi időszakban sokan ültetnek többek közt egynyári virágokat, de egyre nagyobb a sikere a sziklakerteknek, és próbálkoznak fűszernövények nevelgetésével is – folytatta.

Erika hozzátette, egészségünk érdekében most az a legjobb, ha otthon maradunk, de ha tehetjük, foglalkozhatunk kertünk, lakásunk szépítésével, hiszen a virág harmóniát, boldogságot ad, mosolyt csal az arcunkra és szebbé teszi az életünket ezekben a nehéz napokban. 

– Köszönöm a kicsi falu összes lakójának, vásárlóinknak, hogy az álmom teljesülhetett, és hogy mindent megtettek azért, hogy immár két évtizede fennmaradhattunk! – zárta a tulajdonos.

Ajándék virágok a velük ünneplőknek

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.