- hirdetés -

Ahogy a többi sportágnál, úgy a triatlonversenyzők számára is gyakorlatilag befejeződött a 2020-as versenyszezon. Az edzésekkel azonban nem állt le Mokcsay Péter, aki egyedül végzi gyakorlatait.

– A mostani szezonra öt fontosabb versenyt terveztünk be. Az első május 3-án, a Duatlon Mix Országos Bajnokság lett volna, majd szintén ebben a hónapban Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokság lett volna Tiszaújvárosban. Erre a versenyre tűztem volna ki célul, hogy a lehető legtöbbet hozom ki a gyengébbik számomból, az úszásból – mesélte Mokcsay Péter.

Mint mondta, ezt követően sem pihent volna sokat, júniusban a Triatlon Mix Váltó Országos Bajnokság következett volna, utolsó csapatversenyét pedig augusztus 2-ra tervezte, melynek Pécs adott volna otthont. Utolsóként az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságon állt volna rajthoz, melyen a tavalyi szezonban is részt vett.

Jelenleg a kerékpáros edzések kapják a fő hangsúlyt (Fotó: Old Man Lake)

– A triatlonos szezon sokkal inkább a nyári időszakhoz kötött. Az elmaradt versenyeket így sajnos idő híján nem valószínű, hogy bepótolják – tette hozzá.

Mint mondta, szerencsére még semmi sem korlátozza abban, hogy a szabadban végezhesse az edzéseket. A futást azonban az elmúlt időszakban csökkentette az egy hónappal ezelőtti, éppen a rendkívüli helyzet előtt rendezett Balaton Szupermaratonon összeszedett térdsérülés miatt. Tervében így mostanában inkább a kerékpáredzések szerepelnek. Heti 3-4 alkalommal 200-300 kilométer közötti távokat teljesít.

– Futni heti 30-40 percnél többet nem tudtam, de edzésről edzésre javul a sérülés. A héten már két futó edzést is beraktam az edzéstervbe, természetesen betartva a fokozatosság elvét. A harmadik számot, az úszást itthoni erősítéssel, úszás specifikus gumiszalag gyakorlatokkal igyekszem kompenzálni, ezzel is fejlesztve a technikát és a karmunka erejét. Természetesen az izomerősítő, térdstabilizáló és csípő mobilizáló erősítések sem maradnak ki – ismertette a nem mindennapi tréningek részleteit.

A versenyszezon nagy részét később sem tudják pótolni, hiszen hagyományosan a nyári időszakra esik (Fotó: Facebook)

Elmondása szerint igyekszik mindig betartani a különböző szabályokat, egészségügyi előírásokat. Megkönnyíti a dolgát, hogy az edzések alatt nem kell közvetlenül kapcsolatba lépnie más emberekkel.

– A szabadban végzett edzéseket még nem tiltották meg, viszont korlátozták azzal, hogy csak egyedül végezhetem őket. De ezen kívül is igyekszem kerülni a kontaktusokat és csak akkor lépek ki a lakásból, amikor tényleg szükséges. Vigyázzunk egymásra, hogy mások is vigyázzanak ránk – zárta le beszámolóját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.