- hirdetés -

Az áruházlánc csütörtöktől minden magyarországi üzletében maximálja, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak bent. Egy erre a célra fejlesztett applikáció segítségével követik nyomon a vásárlók számát.

Az intézkedés szerint annyian lehetnek egyszerre az eladótérben, amennyien biztosan be tudják tartani a 2 méter távolságot egymás között. Ezt minden áruházban külön-külön határozzák meg az alapterület figyelembevételével.

A vásárlószámot a cég munkatársai az üzletek bejáratánál egy speciális, ennek érdekében kifejlesztett applikáció segítségével figyelik. Az érkező vásárlók a gyógyszertáraknál, pékségeknél, postákon már megszokott módon kint várakoznak a biztonságos távolság megtartásával egészen addig, amíg be nem mehetnek.

Azon áruházak estében, ahol több bejárat is van, az intézkedés hatályban maradásáig csak egyet tartanak nyitva. A belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó.

Az új rendelkezés a 65 éven felüliekre is vonatkozik, így 9 és 12 óra között a cég munkatársai nem csak létszámot, hanem az életkort is felügyelik.

Hazánk egyik legnagyobb és legismertebb kiskereskedelmi egysége a vásárlók és a munkatársak egészségének védelme érdekében több korlátozást is bevezetett korábban, ilyen volt például a rövidített nyitva tartás. Az áruházlánc a közelgő ünnepek miatt várhatóan növekvő vásárlószám tükrében is hozta meg legújabb döntését, és arra kéri az üzletekben érkezőket, hogy tartsák be az előírásokat, kövessék a tanácsokat, és a lehető legnagyobb biztonság érdekében, aki csak teheti, egyedül érkezzen bevásárolni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.