- hirdetés -

Idén valószínűleg nem kell majd a rendőröknek húsvét napján a részeg kerékpározókat és sofőröket bírságolniuk, és Gyopárosfürdőt sem fogják több ezren ellepni úgy, mint egy évvel ezelőtt.

Egy év nem sok idő, mégis a mai szemmel furcsa visszatekinteni a 2019-es április 21-ei húsvéti eseményekre. Visszaidézni a nyüzsgést, a pörgést, a nagy készülődést…a koronavírus miatti bezártság idején szinte már nosztalgiázásnak számít. De azért mi mégis emlékezünk most egy egy kicsit! Ne fájó szívűn, inkább jó kedvvel, remélve, hogy a jövő évi már hasonló lesz.

Részeg szemüveget viselhettek a biciklisek

Tavaly április 17-én a Polgármesteri Hivatal előtt szervezett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság egy programot, ami az ittas közlekedés veszélyeire figyelmeztetett. A résztvevők részeg szemüvegben biciklizhettek és oldhattak meg különböző feladatokat. A szakemberek célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, az ittasság jelentősen növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

„Nyuszi buliztak” a bölcsisek és a szüleik

A Kisharang bölcsődében a hagyomány szerint húsvét közeledtével “Nyuszi bulit” rendeztek, ahol a szülők és gyerekek együtt készülhettek az ünnepre. Ez egyrészt ráhangolódás volt az elkövetezendő napokra, másrészt pedig jó lehetőséget adott kis közös mókázásra.

Finom sütemények receptjeit próbálhattuk ki

A vendégek, vagyis a locsolók várása még sok családban hagyomány. Tavaly Ficsor Zoltán adott ötleteket a húsvéti asztal megtöltésére. Hókiflit, hólabdát és zserbót készíthettünk a mestercukrász receptjei segítségével.

A tojásfestést művészi fokon is megismerhettük

Ha húsvétról és locsolkodásról volt szó, akkor a tojásfestés sem maradhatott el. Gálné Csizmadia Anikó különleges, egyedi hímes tojásait is megtekinthettük, melyek gyertyaláng mellett, írókával és méhviasszal készültek.

Turistákkal telt meg Gyopárosfürdő

2019-ben zsúfolásig telt Gyopárosfürdő. Helyiek és turisták, nagyrészt Budapestről és Romániából érkező pihenni és feltöltődni vágyók töltötték meg a strandot. Az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont telt házzal működött. A vendégváró szervezők húsvéthoz kötődő animátor programokkal, a tojáskereséssel és a nyuszisimogatással is készültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.