- hirdetés -

Az olimpiai játékok történetében először fordul elő olyan, hogy a tervezett időponthoz képest egy évvel később rendezzék meg az eseményt. Az idén elmaradó játékok apropójából orosházi illetőségű sportolókat kértünk meg, hogy idézzék fel egykori olimpiai emlékeiket, élményeiket. Sorozatunkat Böczögő Dorinával indítjuk.

Böczögő Dorina két olimpián is képviselte a magyar válogatott színeit, elsőként 2008-ban Pekingben, négy évvel később pedig Londonban vett részt a játékokon. Első utazása során mindössze 16 éves volt.

– Pekingben épp ezért akkora élmények még nem értek, kevesebb lehetőségem volt bejárni például az olimpiai falut. Ráadásul a tornát hagyományosan a játékok első felében rendezik meg, így az ünnepélyes megnyitókat követő napok számomra mindkét esetben a felkészüléssel és magával a versennyel telt el – idézte fel.

Böczögő Dorina két olimpián is képviselte a magyar válogatott színeit (Fotó: Micheller Szilvia)

Az eredmény tekintetében azonban a 2008-as szereplésre tekint vissza elégedettebben. Pekingben a londoni szerepléshez képest jobb helyen zárt, rontás nélkül teljesítve célkitűzését. Londonba elmondása szerint egy nagyon jó felkészülést követően érkezett, ezért nagyon bántotta, hogy rontott.

– Az ugrás és a gerenda nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Utóbbival kezdtem, ami nem a kedvenc tornaszerem, így sajnos rosszabbul nem is jöhetett volna ki az én szempontomból a korai időpont mellett. Mivel már 10 órakor maga a verseny kezdődött, így nagyon korán fel kellett kelni, hogy bemelegítsünk. Nem mondom, hogy ezen múlt, mert a sorsolás mellett nagyon izgultam is – mesélte.

Mind Pekingben, mind Londonban felejthetetlen élményekkel gazdagodott (Fotó: Magyar Torna Szövetség)

Ennek ellenére mégsem gondol vissza rossz szívvel az olimpiára, hiszen felejthetetlen emlékekkel gazdagodott. Mint mondta, nagyon boldog, hogy két olimpián is képviselhette a magyar színeket. Saját versenyeit követően igyekezett a lelátóról is buzdítani a magyar versenyzőket, járt kézilabda- és vízilabda mérkőzéseken is, de az atlétikai stadionba is eljutott.

– A tornaversenyek mellett a férfi kézilabdázók londoni negyeddöntős, Izland elleni szereplését mondanám a legnagyobb élményemnek. Az a mérkőzés felejthetetlen volt. A rossz időjárást leszámítva egy nagyon impozáns helyszínnek írnám le Londont és bár Pekingben sem éreztem magam rosszul, a brit főváros jobban tetszett. Ha nagyobb városnézésre nem is került sor, de sok érdekességet meg tudtam nézni – tette hozzá.

Kiemelt kép forrása: Baranyai László

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.