- hirdetés -

Új weboldalt hozott létre a Békés Megyei Önkormányzat azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány idején összekapcsolja a segítségre szorulókat a segítséget felajánlókkal. A kezdeményezésről Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke adott tájékoztatást.

Önkéntes segítségnyújtás szerte a megyéből érkezik, ahogyan segítségkérést is számos településről jeleznek. Azért, hogy ne alakuljanak ki egyenlőtlenségek, koordinálni kell a felajánlásokat és a kéréseket. A Békés Megyei Önkormányzat vállalta fel azt a munkát, hogy összekapcsolja a segíteni szándékozókat a segítséget kérőkkel, segíti a beérkező felajánlások, adományok célba juttatását, összehangolását, koordinálását – számolt be Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

A bekesmegyeosszefog.hu honlapon segítséget lehet kérni, és segítséget lehet felajánlani a felületen.

A jelentkezők a bevásárlásban, postai csekkek befizetésében, recept, gyógyszer kiváltásában, személyszállításban, tanításban, távoktatási eszköz igénylésében és bármilyen más egyéb igény kiszolgálásában kérhetnek segítséget. A segítők pedig önkéntes munkájukat, anyagi támogatásukat, oktatást, eszközöket, ingatlanokat, szállítást, szolgáltatásnyújtást, informatikai segítséget, véradást és bármi mást ajánlhatnak fel.

Zalai Mihály (Fotó: Zentai Péter)

– Az anyagi felajánlások a Békés Megyei Önkormányzat hivatalos alszámlájára kerülnek, ezeket az összegeket a Békés Megyei Védelmi Bizottsággal egyeztetve használjuk fel. A Megyeházán munkacsoportot hoztunk létre, amely a bejövő igényeket és felajánlásokat koordinálja. A jelentkező segítőkről és segítségre szorulókról napi szinten tájékoztatjuk az adott település polgármesterét és civil szervezeteit, hogy a helyi szempontokat figyelembe véve a legoptimálisabban köthessük össze a támogatást nyújtó és kérő embereket – tudatta Zalai Mihály.

Hozzátette: az elmúlt évszázadokban a Békés megyei emberek mindig összefogtak a nehéz időkben. Céljuk az, hogy az önkéntes felajánlások számát növeljék, valamint szeretnék elérni azt, hogy aki segítségre szorul, annak a Békés megyei emberek összefogásával segíteni tudjanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.