- hirdetés -

A koronavírus terjedése teljesen átírta az orosházi egyesületek, így a ReDance Hip-Hop Crew hétköznapjait is. Rétes Edina és csapata a versenyek, fellépések vagy egyáltalán a közös tréningek helyett videós edzéssel készül a nehéz napokban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is februárban kezdték meg a versenyszezont a ReDance Hip-Hop Crew táncosai, Soroksáron a Street Dance Cup versenyen vettek részt és nem is maradtak adósak a jó eredményekkel. Akkor még úgy tervezték, hogy ezt követően március 14-én térnek vissza Soroksárra, míg áprilisban Dunaharasztiba utaznak.

A koronavírus járvány terjedése azonban keresztülhúzta ezeket a számításokat, így határozatlan időre kénytelenek voltak elhalasztani a közös edzéseket. A tréningek azonban nem álltak meg, csapatvezetőjük Rétes Edina videón küld koreográfiákat a táncosoknak, amit mindannyian visszaküldenek, amint megtanulták a mozdulatokat.

Ezúttal a közös edzések helyett maximum otthon tudnak felkészülni a táncosok (Fotó: Rosta Tibor)

– Amennyire tudom, igyekszem szinten tartani, de sajnos ez nem a táncterem, ahol együtt közösségben vagyunk. Úgy gondolom, hogy a táncosoknak fontos a személyes kontakt, ahogy nekem is. Nem akarok elcsépelt mondatokat használni, de együtt tényleg erősebbek vagyunk – mesélte Rétes Edina.

Hozzátette, jelenleg a szinten tartás a legfőbb feladatuk. A fejlődés csak akkor kézzelfogható, ha a szorgalom mellett plusz edzéseket is belevisznek a mindennapjaikba, ez azonban sajnos nehezen kivitelezhető.

– Sok kedves üzenetet kapok tőlük, ami engem is feltölt, és arra sarkall, hogy ha nehéz is, de kitartsak. Ez mindenkinek minden szempontból egy lelki küzdelem. Hiányzik nagyon a csapatom és alig várom, hogy újra együtt edzünk és önfeledten nevessünk – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.