- hirdetés -

Ezentúl friss érvényesítés nélkül is elfogadják a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók a bérleteket és a kedvezményre jogosító okmányokat egészen a koronavírus-járvány miatti vészhelyzet megszüntetését követő 15 napig. Ennek ellenére az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanakkor arra kér, utazás helyett inkább maradjunk otthon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint elfogadnak minden utazási kedvezményre jogosító lejáró igazolványt, igazolást vagy utalványt. Így a lejáratot követően, azaz március 31. után is használható a 65 év alattiaknak kiállított Ellátottak utazási utalványa, valamint az alkalmazásban állók Utazási utalványa az egyéb feltételek figyelembe vételével.

A felsőoktatásban a kialakult helyzet miatt intézménylátogatási tilalom van, a köznevelésben az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben történik. A felsőoktatásban tanulók március 31. után is kedvezményesen utazhatnak az idei tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványukkal.

– Azok a felsőoktatásban tanulók is élhetnek kedvezményükkel, akik még nem kapták meg diákigazolványukat, ők az elektronikusan küldött igazolást kinyomtatva élhetnek ezzel a kedvezménnyel – írta közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A minisztérium ezenfelül hozzátette, hogy a járvány terjedése akkor lassítható le, ha mindenki otthon marad. Az intézkedés így elsősorban nem a vészhelyzet idejére eső szolgáltatások megkönnyítését szolgálja, hanem hogy a vészhelyzet megszűnését követően az érintettek okmányuk érvényesítéséig vagy új okmányuk kézhezvételéig kedvezményesen utazhassanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.