- hirdetés -

A MÁV-VOLÁN-csoport március 1-jétől számos utazási kedvezményt és újítást vezet be, de a készpénzmentes fizetés előmozdítása érdekében nyártól egy adminisztrációs pluszköltséget is felszámolhat bizonyos esetekben. Írjuk a részleteket.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb tarifareformját vezetik be a helyközi közlekedésben. A MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztatásából kiderül, március 1-jétől jön az egyszerűbb és kedvezőbb tarifarendszer Magyarországon.

Ki jár jól? Összegyűjtöttük néhány fontosabb pontot:

– Az új tarifarendszerben a 14 év alatti gyermekek és a fogyatékkal élők éppúgy díjmentesen, azaz ingyen utazhatnak a helyközi közlekedésben, mint a nyugdíjasok vagy a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.
– A 14 és 25 év közötti utasok félárú jegy igénybevételével utazhatnak.
– 50%-os, állandó kedvezménye lesz a közalkalmazottaknak.
– Új, 24 órás vármegye és országos díjtermékeket vezetnek be. A „Vármegye24” 999 Ft-ba, a „Magyarország24” 4.999 Ft-ba kerül majd. A kedvező árú napijegyekből további kedvezmény már nem vehető igénybe, mindkét díjtermékből csak teljes árú változat lesz elérhető.

– A menetjegyeknél 2024. március 1-jétől megszűnik a 90%-os, a 33%-os és a 20%-os kedvezménykulcs, így – a teljes árú és a díjmentes változat mellett – kizárólag az 50%-os kedvezményt adó menetjegyek maradnak.

Erre érdemes figyelni, hogy ne legyen drágább a menetjegyváltás

Mint megírták, 2024 nyarától fokozatosan bevezetett, további változás várható a készpénzmentes fizetés előmozdítása érdekében. A pénztári és fedélzeti készpénzes fizetés 200 Ft adminisztrációs díjjal egészül ki ott, ahol egyébként bankkártyás fizetésre is lehetőség van. Utóbbi fizetési forma természetesen díjmentes lesz. Ennek bevezetése a buszos bankkártyás fizetési lehetőség kiépítésével párhuzamosan, nyártól több ütemben történik meg.

A fenti változások 2024. március 1-jétől lépnek életbe, a többi kedvezménytípus ekkor szűnik meg. Az átmeneti időszakkal kapcsolatban a társaság később ad tájékoztatást. Az új információs honlapon olvashatnak további részleteket a változásokról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.