- hirdetés -

A koronavírus a sporteseményekre is rendkívül hatással van. A labdarúgó- és kézilabda mérkőzések elhalasztása mellett Orosháza számos sportegyesületében beszüntették az edzéseket, de vannak, akik még kitartanak.

A triálsportágban sikereket elérő Kovács Péter számára továbbra is tart az edzésidőszak.
– Nálam mennek tovább a tréningek, mert ugye személyi edzések, de ott is mindig megvan a négy méter távolság az edzőtársaimmal – mesélte.

A birkózósport számára a koronavírus terjedése az eredetileg március 19-re tervezett európai olimpiai kvalifikációs versenyt is eltörölte. Ezt a hazai versenyek halasztása, majd az akadémiai edzések, válogatott keretedzések elmaradása követte.

A birkózóversenyek is minden korosztályban elmaradnak (Fotó: Rosta Tibor)

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubnál egyelőre még tartanak edzéseket kis létszámú csoportokkal az Orosházi Birkózó Egyesület esetében azonban elrendelték az tréningek beszüntetését, ugyanis az edzéseik helyszínéül szolgáló iskolai tornateremben nem végezhetnek mozgást.

A Contact K.T.H.E. kick-boxolói Puravecz Péter vezetőedző elmondása szerint formagyakorlati edzéseket tartanak még, igaz szintén kisebb csoportos szervezéssel.
– A versenyek, szemináriumok a mi sportágunkban is le vannak tiltva, mi például Amszterdamba utaztunk volna – nyilatkozta.

A táncegyesületek esetében is szünetelnek az edzések. A Candy Dance Crew határozatlan időre elhalasztotta az egyesület tréningjeit, de a ReDance Hip-Hop Crew esetében is legalább két hétig szünetel a felkészülés.

A Black Belt Fitness Centerben az OKKSZK SE egyesület csoportos edzései szintén elmaradnak határozatlan ideig. Ezzel egy időben a termek nyitvatartása is megváltozik (délelőtt 7:00 és 9:00, míg délután 15:00 és 20:00 között), ugyanis a személyi edzések továbbra is folytatódnak.

Áprilisban rendeztek volna ismét vívóversenyt – a rendkívüli helyzet átírta a forgatókönyvet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület április 18-án rendezte volna a három olimpiai bajnokról elnevezett Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny fordulóját. A kialakult helyzet miatt azonban ha ezt később pótolják is, még hónapokba telhet, mire átalakul a versenysorozat.

A kézilabdázók esetében az Orosházi FKSE-Linamar és az OXXO Energy Orosházi NKC kézilabdázóinak is szünetelnek az edzések, mind a korosztályos, mind a felnőtt csapatok esetében. Az ONKC játékosai egyéni edzéstervet kaptak a korosztályok edzőitől.

Kiemelt kép: Az OFKSE kézilabdázóinak edzései is elmaradnak a jelenlegi helyzetben (Fotó: Rosta Tibor)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.