- hirdetés -

Együttműködést kér a Nemzeti Népegészségügyi Központ az Ausztriából hazatérőktől. Pár napja több települést is teljesen lezárták az országban a koronavírus terjedése miatt. Mivel olyan területről van szó, melyet magyar állampolgárok is gyakran keresnek fel, arra kérik őket, hogy vonuljanak karanténba a nemrég hazaérkezők.

A múlt hét végén Ausztriában több települést is lezártak, ahol ismételten nőtt a koronavírus által okozott igazolt megbetegedések száma. Mivel magyarok által is gyakran látogatott településeket érint az intézkedés, ahonnan sok honfitársunk távozott nem sokkal a karantén bevezetése előtt.

A koronavírus magyarországi terjedésének csökkentése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja a figyelmet az Ausztria Tirol tartományának Ischgl, Kappl, St. Anton am Arlberg, See és Galtür településein vagy Karintia tartomány Heiligenblut településén megfordulóknak, akik március 3-án vagy azt követően hagyták el a területet, hogy az elhagyástól számítva 14 napig helyezzék magukat házi karanténba.

Ausztriában hétfőtől betiltották az 5 főnél nagyobb létszámú összejöveteleket, mivel már 1000-nél is többre nőtt a fertőzöttek száma, közülük Tirolban 245-en, ezért a tartomány egészét vesztegzár alá vonták. A kormányfő arra biztatja az embereket, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha halaszthatatlan feladatuk van, élelmiszert kell vásárolniuk vagy segíteniük kell másokon.

Az NNK emellett azt kéri, hogy az érintettek telefonon jelentkezzenek a lakóhelyük szerinti illetékes járási hivatal népegészségügyi osztályánál vagy az NNK honlapján található megyei elérhetőségeken. A hatóság ezt követően tájékoztatást ad a házi karantén szabályairól, annak egyénre szabott pontos időtartamáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.