- hirdetés -

Nagy Róbertet, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját kérdeztük a jövő héttől életbe lépő új oktatási formáról.

Orbán Viktor miniszterelnök március 13-ai bejelentése alapján hétfőtől, vagyis március 16-ától nem az osztálytermekben folyik majd az oktatás, hanem tantermen kívül, digitális eszközök segítségével az intézményen kívül kell majd tanulniuk a diákoknak. A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzettel kapcsolatban megkerestük Nagy Róbertet, a Székács iskola intézményvezetőjét, aki megnyugtató válasza után mindenkit józan gondolkodásra kér.

– A március 16-án, hétfőn életbe lépő tantermen kívüli digitális munkarendben a Kormány döntése értelmében a diákok nem mehetnek iskolába, de a tanítás digitális kapcsolattartás formájában folytatódik. A Székács Evangélikus Iskola vezetése és pedagógusai a következő napokban kialakítják a digitális munkarend (gyakorlatilag távoktatás) legmegfelelőbb formáit és módszereit, amelyekről a szülőket és tanulóinkat a lehető leghamarabb tájékoztatjuk. Ehhez felhasználjuk majd a Kormány oktatási akciócsoportjának ajánlásait és mindazt a tudást, amelyet iskolánk pedagógusai az elmúlt hónapok során, a Magyarországi Evangélikus Egyház Digitális Oktatási Stratégiája keretében már megszereztek és folyamatosan tovább gyarapítanak – emelte ki Nagy Róbert.

Az igazgató hangsúlyozta, pedagógusaik kreativitása, tapasztalata, rugalmassága, valamint a digitális megújulás iránti nyitottsága biztosítja azt, hogy ebben a szokatlan helyzetben is meg fogják találni a minden tanulójuk – különösképpen az érettségizőik – számára megfelelő megoldásokat.

– A kialakult veszélyhelyzetet nem a káosz, hanem a józan gondolkodás lehetőségének tartjuk, hiszen „nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét” (2Tim 1,7) – fogalmazott.

Minden orosházi életére Isten áldását kívánva zárta gondolatait az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.