- hirdetés -

Víghné Pintér Lillát, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatóját kérdeztük a koronavírus terjedésének megakadályozása okán március 16-án, vagyis hétfőn életbe lépő új tanítási munkarendről.

– A hétfői naptól egy új jogintézményt, a tantermen kívüli digitális munkarendet vezetjük be. A tanulók nem látogathatják az iskolát. Hétfőn döntünk, hogy a kollégák az iskolában végzik a feladatukat vagy otthoni környezetben. Az iskola vezetői ügyeletről a veszélyhelyzet idején folyamatosan gondoskodik – emelte ki az igazgató.

Az intézményvezető hozzátette, a kollégák digitális módon juttatják el a tananyagot a diákokhoz, és gondoskodnak a tanulók önálló tanulási folyamatáról. A hétfői rendkívüli nevelőtestületi értekezleten fogják megtervezni ennek a technikai és módszertani folyamatát, mégpedig egyelőre húsvétig. Megbeszélik a pedagógusok és a tanulók között a kapcsolattartás lehetőségeit, szó esik a digitális tartalmak hozzáférhetőségéről, a távoktatást támogató eszközökről, a tanulási folyamat nyomon követésének módjáról, és arról is, mi a teendő abban az esetben, ha valaki számára nem áll rendelkezésre otthon számítógép vagy internetkapcsolat.

– Hétfőn reggel meg fogjuk engedni a szülőknek, hogy elvigyék az iskolából azokat az esetleges ott maradt felszereléseket, amik kellhetnek a digitális munkarendhez. Erről a szülők értesülni fognak az iskola honlapján, facebook oldalán és az osztályfőnöküktől. A szülői munkaközösség elnöke levelet írt a többi szülőnek, ami olvasható az iskola honlapján és facebook oldalán is – emelte ki Víghné Pintér Lilla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.