- hirdetés -

A napokban látott napvilágot a hír, mely szerint Orosháza női kézilabda csapatának vezetőedzője, Vágó Attila szezon végén elköszön a klubtól.

Ha egy edző távozik, annak sokféle oka lehet. Legtöbbször az egyesület vezetősége nincs megelégedve a munkájával, az elért eredményekkel. Vágó Attilával kapcsolatban nem ez a helyzet. A klub elégedett a munkájával, a csapat és a közönség is megszerette az Orosházán töltött idő alatt, és az eredmények is jöttek szépen a sok nehezítő körülmény ellenére. A mester egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

Már egy ideje lehet tudni, hogy Dunaújvárosban, a György László – Imre Vilmos edzőpáros nem folytatja, hanem Balatonfüredre teszi át székhelyét. Mátéfi Eszter szakmai igazgató és Mátyás Gábor, a távozó edzők ajánlására keresték meg ajánlatukkal Vágó Attilát, hogy a következő idényben ő vezesse a DKKA NB I-es női együttesét.

A csapat sokat fejlődött Vágó Attila irányítása alatt (Fotó: OrosCafé)

– Ez egy olyan lehetőség számomra, melyet nem szabad elengedni, lévén a Dunaújváros BEK győztes, EHF-kupa győztes, sokszoros bajnok együttes. Ez a megkeresés, amellett, hogy nagy feladat és kihívás, rendkívüli megtiszteltetés is egy hozzám hasonló, viszonylag fiatal edző számára. Kicsit nehezen fogom itt hagyni az orosházi csapatot, hisz megszerettem őket , a klubot és a várost is. Sajnálom, hogy nem tudjuk közösen befejezni a megkezdett munkát. Ettől függetlenül a bajnokság hátra levő részében ugyanolyan elánnal fogunk dolgozni és személy szerint is mindent megteszek, hogy a csapat minél előrébb végezzen – kommentálta a történteket Vágó Attila.

A Kohásznál már be is jelentették az új tréner érkezését (Fotó:DKKA)

Természetesen az ONKC vezetése megérti a tréner indokait és bár sajnálják a távozását sok sikert kívánnak neki új klubjánál, ahol már be is jelentették érkezését.

Kiemelt kép: Antal János

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.