- hirdetés -

A város oktatási intézményei is megteszik a szükséges lépéseket a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében. Az iskolák és óvodák kiemelt figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre és a megfelelő tájékoztatásra.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendet alkalmazzák a város oktatási intézményei is. Az orosházi intézmények mindegyikében kiemelt fontosságú a gyakori és megfelelő fertőtlenítés és tájékoztatás. Tóth Mónika, a Forrás Óvoda óvodavezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a gyermekek és a dolgozók részére minden vizes helyiségben fertőtlenítő hatású kézmosót helyeztek ki, illetve törölköző helyett, csak és kizárólag papírtörlőt használnak. Az óvodások megtanulták a helyes kézmosási technikát és köhögési etikettet, gyakorta szellőztetnek, valamint a napjában többször végeznek fertőtlenítést, beleértve a kilincseket, mosdókat, csoportszobai berendezéseket és az étkezés során használatos eszközöket.

Csányi Judit, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola általános igazgatóhelyettese elmondta, hogy a szülők irányába is megtették a kellő tájékoztatást.
– Mindenkinek az az érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, ennek érdekében folyamatos és nagyfokú odafigyeléssel fordulunk a koronavírussal kapcsolatos minden információ felé.Felhívtuk a szülők figyelmét arra, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalakon megjelent információkból tájékozódjanak. Kértük a szülőket, hogy akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldön, azoknak a gyermekei ne jöjjenek iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat és kövessék az ő utasításait – tájékoztatta hírportálunkat Csányi Judit. Hozzátette, az intézményben a kézmosás fontosságára is felhívták figyelmet, akárcsak arra, miként lehet az immunrendszert megerősíteni.

Fertőtlenítő hatású kézmosók is helyet kaptak az intézményekben (Fotó: Tóth Dániel)

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában az óvintézkedések terén a többi intézményhez hasonlóan járnak el. Víghné Pintér Lillától, az iskola igazgatójától megtudtuk, a vasárnapi úrvacsorás istentiszteleten már mindenki kis, egyéni kehelyből kapta a bort, elmaradt a tiszteletes asszonnyal a kézfogás, valamint az iskolában tájékoztató plakátokat helyeztek el a megelőzéssel kapcsolatban. Kiemelte, az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott utasítás alapján lemondtak minden iskolai programot, mint a 8. évfolyamnak szervezett pénteki szegedi laborlátogatást, az Ifjú Zenebarát előadást, az iskola által szervezett versenyeket, a Komplex tanulmányi versenyt, valamint az idegen nyelvi versenyt.

A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezetősége szintén az esetleges fertőzések elkerülése érdekében döntött amellett, hogy elmarad ezen a héten az iskolai megemlékezés, a jövő hétre tervezett Székács gála és várhatóan még több más program is. Szőke-Kilián Szilvia, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, a tavaszi-, és nyári kirándulások, erdei táborok, valamint a nyelvtanfolyamok szervezői is felkészülnek a programok lehetséges törlésére.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolába levélben tájékoztatta az alkalmazottakat és a szülőket az egészségmegőrzés érdekében történő intézkedésekről. További óvintézkedésként a hangszerek használatánál a tanárok ügyelnek a fertőzésveszély elkerülésére, illetve a Tavaszi Művészeti Fesztivál rendezvényeit is lemondták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.