- hirdetés -

Március 14. Szombat. 10 óra 30 perc. Gádorosi általános iskola sportpályája. HSMA Gádorosi Kamionhúzó Bajnokság 2020. Országos kamionhúzó bajnokság. Igen. Országos bajnokság a legjobbakkal.

– A rendezvény régiónkban egyedülálló, korábban hasonló bajnokságot még nem szervezett a Hungarian Strongman Association (HSMA). Ebben Darázs Ádám, a szervezet vezetője erősített meg engem – kezdte Simondán Vilmos szervező.

A jelentkezők súlycsoport szerint két kategóriában mérik majd össze erejüket.

– A kisebbik súlycsoportban egy 7,5 tonnás kamiont fognak húzni hámmal, a nagyobb súlycsoportban pedig egy 14 tonnás kamiont mozgatnak meg szintén hámmal, majd a 7,5 tonnás gépet kényszerítik indulásra kötéllel, ülve húzva. A közel 30 fős mezőnyben lesznek korábbi dobogósok, és első nagy versenyükre készülő, ifjú titánok is. A tervek szerint körülbelül 5-6 órás műsor várja majd az érdeklődőket – folytatta a szervező.

Simondán Vilmos elmondta, a versenyzők az ország minden részéről érkeznek majd. Győr-Moson-Soprontól kezdve, Pest megyén át, Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplénig minden megye képviselteti majd magát. A Békés megyei érdeklődők gyulai, orosházi, csárdaszállási és gádorosi fiatalemberekért szoríthatnak.

– A verseny mellett fellépnek a nagyszénási aerobikosok, akik előbb egy közös napindító tornát tartanak, majd a két súlycsoport közti átállás alatt versenyekre készült koreográfiákat mutatnak be, megtudhatjuk általuk, milyen egy igazi jumping óra. A rendezvényen több helyi termelő is felvonul termékeivel, lesz méz, chili, és tönkölysütemény is. Az érdeklődőket a felállított büfében helyben készített friss grill ételek és finom innivalók várják – zárta a kedvcsinálót Simondán Vilmos.

Kiemelt kép: Simondán Vilmos

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.