- hirdetés -

Február utolsó hétvégéjén tartott táncos mulatságot a Forrás Református Óvoda. A negyedik alkalommal megrendezett bál igéje: „Aki a jóra igyekszik, jóakaratot szerez”

A rendezvény helyszínéül a Petőfi Művelődési Központ koncertterme szolgált. A vendégeket szemet gyönyörködtető díszes bálteremmel, pezsgővel és apró süteménnyel fogadták. Ünnepi köszöntőt mondott Szalkay Róbert lelkész mint az est fővédnöke, és Tóth Mónika óvodavezető.

A beszédekben kifejezték hálájukat a megjelent vendégeknek és a támogatóknak, akik mindannyian hozzásegítik a Forrás óvodát és ezen keresztül a gyermekeket egy sóterápiás szobához.

Az óvodában kiemelten fontosnak tartják az egészség megőrzését. Egészségügyi felmérések szerint az asztma és a légúti megbetegedések száma évről-évre emelkedik. Számos tanulmány alátámasztja, hogy az egyik leghatékonyabb és nem mellesleg természetes kezelési és megelőzési módja ezen betegségeknek a száraz sóterápia.

Felléptek a jövő reménységei

Elsőként Czirle Dalma, Duray Bori és Dominkó Villő furulya előadását hallhatta a közönség. Ezután Palacsik János kápráztatta el a vendégeket, akinek zenei tehetsége már az óvodában is megmutatkozott. Majd Györki Dániel Patyi Ákossal és Györki Ádámmal mutatott be különböző judo fogásokat.

A színvonalas műsor és asztali áldás után felszolgálták az ínycsiklandozó vacsorát. Ezt követően a fergeteges hangulatot tovább fokozta az óvoda pedagógusai által koreografált és előadott műsor.

Beszédet mond Tóth Mónika óvodavezető (fotó: Forrás Óvoda)

Megvalósulás, avagy mi vár az ovisokra?

Tóth Mónika óvodavezető elmondta, a jelenleg is folyamatban lévő beruházás keretein belül a Lehel utcai óvoda új épülettel bővül, ahol minden csoportszobához külön tornaterem és mosdó lesz kialakítva. Emellett új tálalókonyha, kiszolgáló, fejlesztő és orvosi szoba is helyet kap. A játszóudvar felújított játékparkkal várja az ovisokat, többek között az udvari fészekhinta, amit szintén korábbi jótékonysági bál bevételéből finanszíroztak. Mivel a részvételi és támogatói jegyekből, tombolából származó összbevétel megközelítőleg 800 ezer forint, a rendkívül sikeres és jó hangulatú bál, lehetővé teszi a sóterápiás szoba kialakítását is.

Írta: Kunos Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.