- hirdetés -

Sikerrel szerepelt az Evangélikus Középiskolák Országos Diós Kristóf Természetfotós Pályázatán a Székács iskola egyik diákja.

Dobra Katinka, a Székács evangélikus iskola 12. osztályos tanulója imád fényképezni. Több pályázaton is indult már, legutóbbin, az Országos Evangélikus Fotópályázaton a zsűri kiállításra érdemesnek találta beküldött munkáját. Katinka egy Pannonhalmán készült fotóval indult Az ember és a természet örök kapcsolata kategóriában.

– A fotópályázat a 2018-ben elhunyt Diós Kristóf emlékére jött létre – meséli Szőke-Kilián Szilvia, Katinka osztályfőnöke. Diós Kristóf a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban érettségizett, később biológusnak tanult, majd nagyszerű természetfotóival több országos és nemzetközi versenyen ért el eredményeket. Rövid, de eredményes életét a szarvasi középiskola egy állandó kiállítással őrzi, tavaly pedig egy Országos Evangélikus Fotópályázatot is hirdettek a tiszteletére – folytatta.

Az osztályfőnök hozzátette, iskolájukban sok diák szeret fotózni, főleg a gimnazisták szerepelnek rendszeresen képeikkel a különböző fotópályázatokon. A zsűriben fotósok értékelték a beküldött munkákat. Az orosházi gimnazisták közül Dobra Katinka képét tartották érdemesnek arra, hogy bekerüljön a Szarvasi Járási Hivatalban rendezett kiállításra.

Dobra Katinka fotója

– A járási hivatal vezetője is hobbifotós, ő is elismeréssel szólt a kiállított képekről. A megnyitón elhangzott, a pályázaton induló diákfotósok élete gazdagabb azzal, ha nyitott szemmel járnak a világban, és képesek meglátni benne a szépséges, különleges pillanatokat. Ha meg is örökítik ezeket, akkor pedig mások életét is gazdagítani tudják – folytatta Szőke-Kilián Szilvia.

Katinka fotójával egy egyedi különdíjat is kiérdemelt. A kiállítás megnyitóján a Szarvasi Arborétum vezetője kiemelte és megdicsérte a lány munkáját. Beszélgetésük közben kiderült, a végzős diák Szarvason szeretne továbbtanulni, így gyakran lesz lehetősége eljutni az növényparkba. Az arborétum vezetője – mintegy különdíjként – állandó ingyenes belépési lehetőséget ajánlott fel Katinkának, hogy ezután is sok szép képen örökíthesse meg a természet csodáit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.