- hirdetés -

Folyamatosan csökken az áramtartozások száma Magyarországon. Orosházán átlagosan 100 kikapcsolás történik egy évben.

A lakossági ügyfelek a 2018-2019-es évben átlagosan bruttó 10 ezer forintos havi villamos energia számlát kaptak fogyasztásuk után. Az, hogy ez a szám Orosházán pontosan mennyi, nem kaptunk információt, hiszen az NKM Ügyfélkapcsolati Kft. regionális, illetve település szinten nem készít villamos energia számlázási, illetve behajtási mutatókat.

Azt megtudtuk, hogy az évek alatt folyamatosan csökkent az ügyfelek hátraléka. A kikapcsolás előtt állók átlagosan 20 ezer forinttal tartoznak. Orosházán évente mintegy száz kikapcsolás történik, melyből egy hónapon belül az ügyfelek 80 százaléka rendezi tartozását.

Ehhez a társaság részletfizetési lehetőséget is biztosít, valamint önkormányzati támogatásokat is igénybe vehetnek a nehéz helyzetben élők. Azoknál, akik a kikapcsolást követően sem rendezik díjhátralékukat, behajtási és jogi eljárás kezdődik.

Elsőként az Alföldvíz Zrt. illetékesének tettük fel kérdéseinket. A szolgáltatótól megtudtuk, hogy több mint 80 millió forint az orosháziak hátraléka

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.