- hirdetés -

Sokak számára okoz gondot a közüzemi számlák kifizetése. Megkerestük a szolgáltatókat, arról érdeklődtünk, hogy mekkora összegű az orosháziak tartozása. Elsőként az Alföldvíz Zrt. illetékesének tettük fel kérdéseinket.

Oroscafé: A hátralékok miatt mennyi az Alföldvíz Zrt. kintlevősége Orosházán? Ez az összeg nőtt vagy csökkent az elmúlt évekhez képest?

– A lakossági és nem lakossági felhasználók 2019. december 31-én fennálló, kizárólag víz- és csatorna szolgáltatásból eredő tartozása az egynapos késedelemtől számítva 89 millió forint volt, mely összegnek az 54 százaléka lakossági, 46 százaléka pedig nem lakossági felhasználók tartozása volt.

A korábbi időszakkal ellentétben az utóbbi években az Alföldvíz Zrt.-nél csökkent a kintlévőség összege, minimális évenkénti változás mellett.

Illusztráció: Rajki Judit

OrosCafé: Mennyi jelenleg azoknak a száma a városban, akiket többször felszólítottak díjtartozásuk megfizetésére? Általában mekkora a tartozások összege?

– Orosházán a hatvan napon túli tartozás miatt többször felszólított lakossági és nem lakossági felhasználók száma összesen 1600. A tartozások összege átlagosan 38 ezer forint.

OrosCafé: Mennyi azon háztartások száma Orosházán, ahol már huzamosabb ideje – akár évek óta – nincs a lakásban víz, mert elzárták azt?

– Orosházán az ivóvíz-szolgáltatásból legalább 1 éve kizárt lakossági felhasználási helyek száma 220.

OrosCafé: Mekkora az átlagos vízfogyasztás Orosházán? Ez az előző évekhez képest több vagy kevesebb?

– 2019-ben Orosházán az átlagos vízfogyasztás lakossági felhasználóknál, felhasználási helyenként 6 köbméter/hónap körül volt. Ugyanez a szám 2018-ban 5,9 köbméter/hónap, 2017-ben pedig 6,3 köbméter/hónap volt.

OrosCafé: Január elsejével ez emelkedett-e, és várható-e további emelés?

– Január elsején nem történt díjemelés. Az alábbi táblázatban találhatók a díjak, melyek egyébként elérhetőek az alfoldviz.hu weboldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.