- hirdetés -

DJ Tőtöttcigi, azaz Szabó Donát volt február 28-án az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Sikerklub nevű sorozatának legújabb vendége. A Diáktanyán tartott rendezvényen az orosházi fiatalember mesélt zenei pályája kezdetéről, jelentősebb fellépéseiről és jövőbeli terveiről.

Sokan sokféle történettel szórakoztatták már a Sikerklub keretein belül. Az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat rendezvénysorozatának keretein belül mesélt már életéről Alzubi Ali főorvos, Kutni Anita légiutaskísérő, a Barátok köztből és a Pola zenei formációból ismert Pribelszki Norbert vagy a jóformán az egész világot bejáró Varga Zsuzsa.

Február 28-án Szabó Donát, művésznevén DJ Tőtöttcigi volt az esemény vendége.
– Nagyon jó érzés mesélni egy kicsit magamról a családtagjaimnak, régi ismerőseimnek és az érdeklődőknek, bemutatva a dj-skedést, az éjszakai életet, egyáltalán azt, hogyan alakult ki nálam ez az életforma – mesélte a rendezvény főszereplője.

Ezúttal DJ Tőtöttcigi, azaz Szabó Donát mesélt magáról a Diáktanyán (Fotó: Palcsek István)

Az eddigi szokásoktól eltérően ezúttal Donát egyik barátja, Kocsány Dániel volt a rendezvény moderátora, aki először iskolai éveiről faggatta, majd a kezdetekre tértek rá. Nem olyan régen, 17 évesen kezdte meg a dj szakmát, eleinte csak poénból feltöltve mixeit a videómegosztó oldalakra. Mivel munkái rövid idő alatt felkapottá váltak, így hamar elkezdték meghívni fellépésekre is.

Az áttörést a 2017-es mezőtúri East Fest jelentette, melyre közönségszavazás útján került be, az elmúlt két évben eljutott a Kőrös-toroki Napokra, a Campusra, de egyetemi bulikba is gyakran hívták, így hamar be lett táblázva szinte minden héten a napirendje. Gyakran lépett fel hétköznaponként is. Ha nem is egyszerűen, de sikerült összeegyeztetnie ezt az életformát tanulmányaival, 2018-ban érettségizett le a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Hamar belerázódott az éjszakai életbe, első nagyobb felkérése a 2017-es East Fest volt (Fotó: Palcsek István)

– Ennek megvan a jó és a rossz oldala is. Fárasztó a rengeteg utazás, de jó érzés bejárni az országot, hogy több helyszínen is megjelenhetek, örömet okozhatok másoknak. Viszont szeretném komolyabban is folytatni a zenei szakmát, hogy ne csak a Youtube-ra feltöltött mixek alapján ismerjenek, igyekszem újra és újra megújulni, saját zenéket írni – avatta be a rendezvény vendégeit a részletekbe.

Nagy élményként írta le a régi kedvenc dj-ivel való személyes találkozásokat, akiknek a fellépéseire kezdetben csak érdeklődőként ment el, később azonban már ő maga is csatlakozhatott hozzájuk. Mint mondta, a fellépések időpontja között sem tesz különbséget, hiszen mindennek megvan az előnye, akár a buli elején, közepén vagy végén kerül sorra.

A beszélgetést követően végül az esemény vendégei is feltehették kérdéseiket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.