- hirdetés -

A helyi fellépések mellett nemzetközi versenyeken találkozhatunk az orosházi mazsorett csoport tagjaival. A fiatalok már több alkalommal vettek részt a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat Bajnokok Ligája-mérkőzésein is.

A művelődési központban működő Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület heti három edzéssel készül a különböző megmérettetésekre és fellépésekre. Összesen húsz fiatallal, két csoportra – alsósokra illetve felsősökre és gimnazistákra – bontva Baráth Beáta és Hevesi Henriett foglalkozik, akik 2018 nyara óta felelősek a szakmai munkáért. Az edzők szerint a náluk sportoló fiatalok összetartóak, elhivatottak, könnyű velük a közös munka.

– Sokat fejlődtek a lányok. A fiatalok vannak többen, míg az idősebbek között volt lemorzsolódás, de akik maradtak nagyon jó csapatot alkotnak – teszi hozzá Baráth Beáta, aki arról is beszélt, hogy tavaly három versenyen vettek részt, amelyeken sikeresen szerepeltek.

– Kiemelném ezek közül az aradi versenyt, ahová többek között új koreográfiákkal is mentünk. Végül minden számunkkal dobogós helyezést értünk el, még olyanokkal is, amire egyáltalán nem is számítottunk – mondta büszke mosollyal az arcán a fiatal szakember.

Az idei évben három versenyen indulnak. Az egyik éppen Orosházán lesz március végén, majd rá egy hétre a nagyobb korosztállyal Siófokra utaznak, valamint idén is részt vesznek az aradi nemzetközi versenyen. Emellett egyre többször találkozni velük a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat Bajnokok Ligája-mérkőzésein.

– Szegeden élek és ott is vannak csoportjaim, velük többször felléptünk már a meccseken. Sajnos az a csoport már nem mutat akkora aktivitást, ezért gondoltam, hogy bevonom a lányokat és azóta is folyamatosan visszahívnak minket – fogalmaz Baráth Beáta.

Nem egyszerű az utánpótlás szerzése, sokan kipróbálják majd úgy döntenek mégsem nekik való ez a sportág. A fiatal edző szerint, aki viszont ráérez örömmel jár edzéseikre. Ilyen a négy és fél éve mazsorettező Vincze Mirella is, aki szerint élmény együtt dolgozni a két edzővel.

– Nagyon közel állnak hozzánk korban, így jól megtaláljuk a közös hangot. Jó zenékre korszerű koreográfiákat, rengeteg újdonságot tanítanak nekünk – mondta a 15 éves lány, aki maga is edzőnek készül. Mirella szerint kreatív kihívásokat rejtő szakma, ami közel áll hozzá.

Az orosházi mazsorettezőket legközelebb február 29-én az Orosházi Hagyományok Ízek Versenyén láthatjuk a színpadon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.