- hirdetés -

Az ismerkedés jegyében tart mazsorett tábort a Petőfi Művelődési Központ (PMK). Mintegy húsz fiatal fejleszti tudását a négy nap alatt új oktatóik segítségével.

A művelődési központban működő Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület számára augusztus második felében kezdődik a szezon. Előtte, augusztus 7. és 10. között napközis tábort szerveztek mintegy húsz fiatalnak a PMK koncerttermében, ahol elsősorban új oktatóikkal ismerkedhetnek meg. Ezentúl Baráth Beáta és Hevesi Henriett felelős a szakmai munkáért.

– Várjuk már, hogy a nyári szünetet követően újra elkezdődjenek a napi foglalkozások, és a különböző műfajokban dolgozó 12 csoportunk ismét megtöltse élettel a művelődési központot. A mazsorett területén ebben nagy szerepe lesz a két új oktatónak is – fogalmazott Lajti Tímea, a PMK igazgatója.

Hevesi Henrietta szerint ügyesen dolgoztak a gyerekek a táborban (Fotó: Rosta Tibor)

Mindkét fiatal szakember több mint tíz éves tapasztalatot gyűjtött össze a mazsorett világában, pár éve pedig oktatják is.

– Csongrádon tanultam meg a sportág alapjait, tíz éven keresztül mazsoretteztem. Két éve kezdtem el oktatni, idén pedig táncpedagógusi végzettséget is szereztem – sorolja Henriett.

Baráth Bea szerint jól sikerült a tábor, pozitívan tekint a jövőbe (Fotó: Rosta Tibor)

Új társa, Baráth Beáta 2001 óta táncol, pár évvel ezelőtt próbálta ki magát edzőként Gyomaendrődön. De nem csak a lurkók találkoztak először új edzőikkel, hanem egymást is most ismerték meg a szakemberek.

– Nem lesz gond a közös munkával. A lurkók is szenzációsak, dolgozni akarnak ez kiderült már a pár nap alatt. Pozitív vagyok a jövőt illetően – osztotta meg várakozásait lapunkkal Beáta.

A csoportokba az egyesület tagjai mellett azokat is várják, akik szívesen kipróbálnák magukat ebben a sportágban. Lajti Tímea elmondta, hogy egészen 4 éves kortól 18 éves korig jelentkezhetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.