- hirdetés -

Nemzetközi mezőnyben remekelt az Orosházi Mazsorett- és Táncsport Egyesület az elmúlt hétvégén. Öt dobogós helyezéssel tértek haza egy romániai bajnokságról.

Nemzetközi versenyen vett részt az Orosházi Mazsorett- és Táncsport Egyesület május 11-én Aradon. A Dancing Europe Arad 2019 Majorette & Twirling Championship elnevezésű bajnokságra a magyar csapatokon kívül érkeztek versenyzők Romániából és Szerbiából is.

Az orosházi egyesülettől megtudtuk, hogy Magyarországot összesen 13 város, egyebek közt Gyomaendrőd Pécs, Szeged és Tatabánya mazsorettcsoportja képviselte. Több kategóriában és különböző korosztályokban összesen 164 műsorszámot bírált a zsűri. Az orosházi lányok öt kategóriában indultak és minden gyakorlatuk felkerült a dobogó 1-1 fokára.

– Tradicionális bot, csapat, junior korosztály – I. helyezés
– Színpadi bot, csapat, junior korosztály – I. helyezés
– Színpadi pompon, csapat, junior korosztály – III. helyezés
– Kádár Kamilla, Kálmán Dóra, Lőrincz Dorina bot, trió, senior korosztály: III. helyezés
– Színpadi pompon, miniformáció – Czeilinger Martina, Ficzere Alexa Zoé, Kalmár Zita, Németh Dorina Katalin, Székács Virág, Vincze Mirella – junior korosztály: I. helyezés

A több, mint nyolc órás versenyről a csapat és edzőik, Hevesi Henriett és Baráth Beáta elégedetten tértek haza, és a visszaúton már a jövőbeni terveikről beszélgettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.