- hirdetés -

2020-ben erre a napra, február 26-ára esik hamvazószerda.

Délelőtt a Jézus Szíve katolikus templomban már az előző évi virágvasárnapi körmenetben használt barka hamvaiból megkapták homlokukra a keresztet a hívők és a katolikus iskolába, óvodába járó diákok.

De nemcsak arra való ez az ünnep, hogy emlékezhetünk, porból lettünk, porrá leszünk, és a 40 nap böjtnek sem kell feltétlenül csak a bűnbánatról, a lemondásról, a hitben való elmélyülésről szólnia.

Pethő-Szűcs Mária lelkész egy táblázatban, pontosabban fogalmazva egy böjti naptárban minden napra ad egy jó ötletet, tippet, aminek a megvalósításával harmóniát teremthetünk lelki életünkben, rendet rakhatunk környezetünkben, és örömet vihetünk a körülöttünk élők életébe is.

Nem kell világrengető tettekre gondolni. A következő néhány példa rámutat a 40 napos ötlettár sokszínűségére. „Rakj rendet a ruhásszekrényedben!”, „Hívj fel valakit, akivel régen beszéltél!”, „Szedd fel a szemetet a házad körül!”, „Menj ki a temetőbe szeretteid sírjához!”

Apróságok, mégis könnyebb őket így, rendszerbe szedve megvalósítani. A 40 tipp közelebb hoz minket önmagunkhoz, családunkhoz, barátainkhoz és Istenhez.

Kiemelt kép: gesle.plebania.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.