- hirdetés -

Látványos küzdelmek és akrobatikus mozdulatok szemtanúi lehettek február 25-én három orosházi általános iskola diákjai. Az összecsapások persze nem voltak komolyak, a Contact K.T.H.E. sportolói tartottak bemutatót sportágukból az érdeklődőknek.

Iskolai bemutatókkal igyekezett felhívni a küzdősportok és a mozgás iránt érdeklődők figyelmét a Contact K.T.H.E. sportegyesület. Az orosházi csapat küzdősportolói február 25-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és a Székács József Evangélikus Iskolában mutatták be az érdeklődő diákoknak sportáguk szépségeit és egyben nehézségeit.

– A rendezvény célja, hogy bevonzzuk a fiatalság érdeklődését és bemutassuk, hogy a kick-box milyen sokszínű. A bemutatók ezzel még nem érnek véget, jelenleg a Kossuth iskola tornatermében edzünk, oda is szeretnénk biztosítani egy külön alkalmat. Két részletben próbáltuk felépíteni a dolgot, a kick-box lételemének számító küzdelmi szabályrendszer mellett a formagyakorlatot is prezentálva – ismertette a részleteket az egyesület vezetőedzője, Puravecz Péter.

Három általános iskola diákjainak mutatták be sportágukat a Contact K.T.H.E. versenyzői (Fotó: Palcsek István)

Az egyesület elmúlt éve kiemelkedően sikeres volt, utánpótlás korosztályban négy, felnőtt kategóriában egy sportoló érte el a válogatott kerettagságot. A legszebb eredmények egy utánpótlás gyermek Európa-bajnoki cím, valamint egy-egy felnőtt világbajnoki ezüst- és bronzérem voltak. Az idei versenyszezonba két hét múlva Békéscsabán kapcsolódnak be, az országos diákolimpián, de Münchent és Amszterdamot is meglátogatják a közeljövőben a világversenyek sorában.

Az egyesület tehetséges versenyzője, Brebovszky Zoltán két éve kezdett el komolyabban foglalkozni a sportággal, de igyekezete hamar meghozta gyümölcsét, világversenyeken képviselhette a klub és a magyar válogatott színeit.

Az akrobatikus mozdulatok sem maradhattak el (Fotó: Palcsek István)

– Nagyon koncentrálok az idei év versenyeire, hamarosan utazunk Amszterdamba is, ahonnan szintén szeretnék egy érdemleges eredményt elhozni. Mivel nem tartozom a lámpalázas sportolók közé, így addig is örömmel veszek részt a hasonló bemutatókon. Egyrészt szórakoztató, jó találkozni másokkal, emellett a sportágba is betekintést nyújthatunk – mesélte a fiatal sportoló.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.