- hirdetés -

Száznegyvenen döntöttek úgy, hogy vacsorajeggyel támogatják az I. Csorvási Hérics Futóbált, de ennél sokkal többen álltak a jótékonysági rendezvény és a megvalósítani kívánt cél mellé.

Melichné Benyovszki Mónika, Evanics Brigitta és Baráthné László Krisztina olyan csorvási nők, akik nem csak álmodozni szeretnek, hanem tesznek is vágyaik megvalósulásáért. Áhított céljuk: egy futópálya a településen. Amit véghez vittek érte: megszervezték az I. Csorvási Hérics Futóbált.

-Úgy egy éve kezdtünk el futni – kezdi Mónika. – Minden héten legalább kétszer felvesszük a sportcipőt, de ha versenyekre készülünk, akkor ez a szám megnő egy kicsit. Általában egyéniben indulunk, de volt már olyan alkalom is, mikor együtt bizonyítottunk. Tavaly Szegeden hárman teljesítettük a maratoni távot, igazi jó nyári időben, majd 40 fokban. Legnagyobb örömünkre a második helyen végeztünk. Meg akartuk mutatni, hogy képesek vagyunk rá, és nagyon boldogok voltunk, hogy ilyen jól sikerült folytatta.

A szervező hölgyek (Fotó: Kecskeméti Erika)

Mónika elmondta, egyre többen futnak Csorváson, viszont az aszfaltfelület nagyon rossz a térdizületnek. Már egy salakos felület is kímélőbb, de a legcélszerűbb egy rekortán pálya kialakítása lenne. A jótékonysági bálon egy ilyen, gumi alapú futópályára gyűjtöttek a civil szervezők.

-Baráth Lajos polgármester segítségével megpróbálunk benyújtani egy pályázatot. Célunk egy legalább 1 km hosszú rekortán futópálya megvalósítása. Száznegyven vacsorajegyet adtunk el és rengeteg, több száz tombolafelajánlás érkezett a településről és a környező városokból. Reméljük, sikerül megvalósítani az álmunkat. A futás nagyon sokat tud nyújtani az embernek. Szabadságot, sikert ad. Nekem ez lett a szerelmem – mondta el Mónika.

A nagy sikerű és remek hangulatú bálon felléptek a nagyszénási Fantázia Aerobik Csoport és az orosházi Zenés Újjászületés Mozgalom táncosai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.