- hirdetés -

A református iskola diákjai biztosra akartak menni a tél elűzését illetően, így két nap is farsangoltak a művelődési házban. Az alsósok jelmezversenyét másnap a felsősök műsora követte.

Víghné Pintér Lilla, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója tavaszváró rigmusokkal nyitotta meg a felsősök farsangi mulatságát az alkalomhoz illő karneváli maszkban.

Február 21-ének délutánján az osztályok többsége modern táncot mutatott be, a sokszínű koreográfiákat különböző zenei hátterek és változatos jelmezek gazdagították. Az ír népzenére járt, kelta mondavilágból építkező előadás mellett megfért a katonai terepruhában előadott tánc is.

Külön színfolt volt a 7.a-sok műsora, melyet hatalmas tapssal jutalmazott a közönség. Egy olyan darabot vittek színre, melyet osztályfőnökük, Németh Zoltán vetett papírra. Az Osztályfőnöki óra címet viselő előadásból megtudhattuk, mire is való a fent nevezett tanóra. Ha ugyanis a kémia órán vegyületekről, a matek órán számokról, a magyar órán versekről tanulunk, akkor az osztályfőnöki óra (logikusan gondolva) nem szólhat másról, mint az osztályfőnök személyéről. Ezt a tananyagot a gyerekeknek ugyanúgy tudnia kell, mint a képleteket és az évszámokat, így feleletükben számot is kellett adniuk tanáruk önéletrajzából. Ha ez nem lett volna elég, egy új tananyagrészt is megismerhettünk, ami az osztályfőnök ideális testfelépítéséről és a szépségéről nyújtott információkat, (természetesen tudományos alapon). A roppant ötletes és szórakoztató darab hatalmas sikert aratott, akárcsak a 8. osztályosok keringője, melyet ez alkalommal is gyönyörű, fehér, földig érő ruhában és elegáns ingben, nyakkendőben adtak elő a gyerekek.

A műsort idén is a pedagógusok várva-várt produkciója zárta. A táncelőadás témáját talán a következőképpen lehetne a legjobban megragadni: „Úszásoktatás, ahogy a tanárok látják.” A nagy sikerű műsor méltó fináléja volt a remek farsangi mulatságnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.