- hirdetés -

Melyek az orosháziak legkedveltebb úti céljai? Meddig lehet még kedvezményesen nyaralást foglalni? Nagy Lászlóné Szöllősi Teréz adott választ kérdéseinkre.

Érdemes időben eldönteni, hol szeretnénk nyaralni. Az igazán előrelátók már lefoglalták szállásukat, de még mindig nem késő lépni, ha szeretnénk élni az előkedvezmények lehetőségével.

– Már decemberben lefoglalhatók a következő év utazásai – kezdi Nagy Lászlóné Szöllősi Teréz. – A kedvezmények mértékét egy-egy iroda maga határozza meg, általában sávosan. Mindig a decemberi foglalás a legkedvezőbb, de még februárban is lehet akciókat találni, március közepére viszont ez lecseng – mondta Teréz, aki hangsúlyozta, egyre kevesebb a last minute út, vagyis az utolsó pillanatban történő foglalásra érvényes extra kedvezmény, ezért is érdemes előre tervezni.

– Nagyon örülök annak, hogy egyre többen vásárolnak szeretteiknek ajándékutazást. Úgy gondolom, sokkal jobb élményt adni, mint egy tárgyat átnyújtani, hiszen egy utat sohasem fogjuk elfeledni – jegyezte meg.

Nagyné Terike 30 éve van a szakmában

Görögország még ma is verhetetlen

Teréztől megtudtuk, az orosháziak választása leggyakrabban Görögországra esik. Ennek oka, hogy a görögök fantasztikus vendéglátók, az Égei tenger csodálatosan szép, hangulata verhetetlen, és nem utolsó sorban elérhető áron kapható. A másik kedvenc a Török Riviéra, és az utóbbi időben Egyiptom is nagy népszerűségnek örvend.

– Nagyon szeretem a Balatont, de nyáridőben igen drága. Ha jön egy esős időszak, akkor lehűl az idő, és a várva várt nyaralásnak máris vége. Mediterrán térségben eső esetén is megmarad a jó idő, hamar kisüt a nap, és végig tudjuk élvezni az egy hét szabadságot – emelte ki.

Ma már busszal is sokan utaznak Görög-, Spanyol- Olasz- és Törökországba. Itt jár keresztül a busz, helyben fel és le lehet szállni róla, ami óriási kényelmet biztosít. A szállást tekintve az apartmanos elhelyezések a legkelendőbbek.

– Egy négytagú család autóbusszal, apartmanban elhelyezve eljut egy hétre Görögországba 200 ezer forintból. Természetesen ebben nincs benne az étkezés, és az egyéb költségek, amikkel még számolni kell. A repülő ugyanennyi fő esetén 150-200 ezerrel is megnövelheti a költséget – tette hozzá.

Illusztráció: Pixabay

Élményekkel töltsük meg az életünket, ne tárgyakkal!

Teréz úgy gondolja, a legfontosabb, hogy élményeket gyűjtsünk.

– Az életünk ne arról szóljon, hogy ötévente autót cserélünk, vagy versengünk másokkal, hanem arról, hogy minél több jó dologban legyen részünk. Az élmény és az együttlét a legfontosabb, az, hogy egy évben egyszer végre csak egymásra figyeljünk. Ezeknél a közös pillanatoknál nincs csodálatosabb. Sok embert beszéltem már rá arra, hogy utazzon. Volt egy pár, aki bejött az irodába, és belföldi lehetőségeket nézegetett. Meggyőztem őket, hogy egyszer próbálják ki külföldet is, és azóta minden évben határon túlra utaznak. Egy nyaralás sikere gyakran apróságokon múlik. Sok tapasztalatot gyűjtöttem már a 30 év során. Mindent elmagyarázok a hozzám fordulóknak, mert azt tudom csak igazán átadni másoknak, amiben én is hiszek, és igaz rám, hogy sok esetben ismerem azt a környéket és a szállodát, amit ajánlok – tette hozzá Teréz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.