- hirdetés -

Idei első versenyükön vettek részt a hétvégén Soroksáron a ReDance Hip-Hop Crew táncosai. Ha már ott voltak, nem is maradtak adósak a jó eredményekkel, egy aranyéremmel, két bronzéremmel és egy ötödik hellyel zártak. Rétes Edina és csapata mozgalmas, versenyekben és fellépésekben gazdag szezon elé néz.

Mint minden évben, úgy ezúttal is februárban kezdték meg versenyszezonjukat a ReDance Hip-Hop Crew táncosai, elsőként Soroksáron. Itt rendezték ugyanis a 2020-as Street Dance Cup versenysorozat első fordulóját. Kun Liliána a mini korosztály szólóversenyében a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Csapattársának, Iváncsics Pollának sikerült tudásával felülmúlnia társait saját kategóriájában, a gyerek korosztályban, így egy magasabb kategóriába léptették. Itt kilenc versenyzőből az ötödik helyen zárt.
– Ez nagyon nagy szó, hiszen új kihívások elé állították, de úgy gondolom minden sportolónak szüksége van motivációra. Pollának innentől kezdve még keményebben kell dolgoznia, hogy még jobb táncos váljon belőle – nyilatkozta edzője, Rétes Edina.

A gyermek duó kategóriában Iváncsics Polla ismét bizonyíthatott, az élete első versenyén fellépő Stréling Zoéval először mutathatták be közösen tudásukat. Ez olyannyira jól sikerült, hogy meg sem álltak a dobogó legfelső fokáig.

A legkisebbek is megmutatták tudásukat (Fotó: Rétes Anett)

– Példaértékűen küzdöttek és ami nagyon fontos egy edző életében, hogy mindent, amit elmond és kér a tanítványoktól, azt ők olyan elszántsággal adják vissza a színpadon, hogy el tudjuk mondani, mi mindent megtettünk és sikerült – mesélte Rétes Edina.

Végül Török Virág és Rajki Alida is sikeresen szerepelt, a serdülő duó kategóriában bronzéremmel zárták a rangos versenyt. Rétes Edina elmondta, nagyon jó hangulattal és szép eredményekkel sikerült indítaniuk az évet. A versenyzők jó formában vannak és már a következő, március 14-én, szintén Soroksáron rendezett fordulóra készülnek. Ezen kívül április 18-19 között Dunaharasztiba utaznak, majd május 16-17-én ismét Soroksáron zárják a tavaszi versenyszezont.

Előkelő helyezéseket értek el a versenyzők Soroksáron (Fotó: Rétes Anett)

A táncosok addig sem unatkoznak, hiszen a fellépések is hamarosan beindulnak, jelenleg a Duma Színházzal együtt kialakított táncelőadásra is gyakorolnak, melyet március 6-án mutatnak be Mezőkovácsházán.

– Ezen kívül sokan kérdezték lesz-e új színházi előadásunk. Két évente szokott mindig megszületni egy nagyelőadás, viszont nemrég volt az egyesületünk 10. születésnapja, amit egy nagy bállal ünnepeltünk. Mindig sok a tennivaló és a szervezés, ami kivesz az energiából, de aki ismer az tudja, hogy mindig töröm valami új dolgon a fejem. Így talán annyival zárnék, hogy amint készülünk valami nagy durranásra, annak ígérem azonnal hangot fogunk adni – tette hozzá a csapatvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.