- hirdetés -

Megtelt a Petőfi Művelődési Központ tárgyalóterme február 17-én kertbarátokkal, akik soron következő találkozójukra érkeztek. Mohácsy Mátyás Kertbarát Klub foglalkozásán, Pappné Bende Ibolya tartott előadást az egészségmegőrzésről, illetve annak lehetőségeiről.

A jövőre hatvan éves Mohácsy Mátyás Kertbarát Klub vezetője, Hegedűs Imre elmondta, a hétfő esti program egy korábbi találkozón elhangzott orvosi előadás folytatásaként jött létre.
– A téli egy holt időszak a kertészetben, ezért ilyenkor hasznos előadásokat szoktunk hallgatni. Fontos, hogy az immunrendszerünk és az erőnlétünk megfelelő legyen, hiszen hamarosan elkezdődnek a kinti munkálatok – ismertette a vezető.

A február 17-i előadást Pappné Bende Ibolya, okleveles vegyész tartotta, melynek témája az egészségmegőrzés, illetve a betegségmegelőzés volt, természetes hatóanyagok segítségével.
– Az életmód nagyon fontos, sokat tudunk tenni azért, hogy jobb általános egészségi állapotban legyünk. A betegítő tényezők, rizikófaktorok között az egyik legjelentősebb hányadot az életmódból eredő problémák jelentik – tájékoztatott a szakember.

(Fotó: Rosta Tibor)

Hozzátette, azonban ez valahol jó hír is, hiszen tudunk tenni, akár a táplálkozással, mozgással, megfelelő mennyiségű pihenéssel, alvással, növényi hatóanyagok segítségével azért, hogy megfelelő egészségi állapotban legyünk.
– Fontos, hogy beszéljünk ezekről a dolgokról. A megváltozott életmód, a rohanás, a sok stressz hatás, illetve a nem megfelelő táplálkozás negatív hatással vannak szervezetünkre – mondta. Hangsúlyozta, lényeges, hogy az idősebb generáció tudjon élni ezekkel az információkkal, de még fontosabb, hogy a fiatalokhoz eljuttasson, hiszen ők a jövő nemzedéke, és nem mindegy, hogy gyermekeink, unokáink milyen egészségben töltik el életüket.

Az előadások alkalmával elsősorban olyan gyógynövényekről, zöldségekről és gyümölcsökről hallhatnak a résztvevők, amelyeket otthon, saját kertjükben is elültethetnek, így később hasznukra válhat a előadóktól szerzett tudás. Emellett, különböző dísznövényekről, azok gondozásáról, szaporításáról, ültetéséről, illetve a termések hasznosításáról is szót ejtenek a találkozók során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.