- hirdetés -

A Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében tartott, hétfő délutáni díjátadó ünnepségen három kategóriában is orosházi dobogósnak tapsolhattunk. Véró Alex, Szél Anna és az OFKSE felnőtt csapata került az első háromba.

A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal több mint nyolcvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kértek fel arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2019. évi teljesítmények alapján. Dr. Takács Árpád kormánymegbízott és Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője köszöntője után vehették át az elismeréseket a sportolók.

A hölgyeknél Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club fedett pályás Európa-­bajnoki bronzérmes­, világbajnoki ötödik helyezett súlylökőnője végzett az első helyen. A férfiak­nál az Orosházi Toldi SE junior-Európa- és -világbajnok fekvenyomója, az országos szövetség által az év férfi fekvenyomójának megválasztott Véró Alex lett az első.

Alex, Dr Takács Árpád kormánymegbízottól vehette át az elismerést (Fotó: Rosta Tibor)

Alex azt hiszem könnyebben bánik a többmázsás súlyokkal, mint a szavakkal, de mint mondta, nagy megtiszteltetés számára a díj. – A megtiszteltetés mellett nagyon jó és örömteli érzés, hogy nem csak az erőemelő sporton belül, de tágabb és szűkebb pátriánkban is ismerik és elismerik azt a teljesítményt, amelyet hozunk. Ez egy kis plusz erőt is ad, hogy továbbra is méltó legyek a bizalomra – tette hozzá Békés megye legjobb férfi sportolója.

A csapatoknál a Békéscsabai Röplabda SE CEV Kupa-elődöntős, bajnoki bronzérmes női röplabdaegyüttes végzett az ­első helyen.

Az edzőknél az év legjobb női atlétájának választott Márton Anita mestere, Eperjesi László (Kopp Békéscsabai Atlétikai Club) kapta a legtöbb szavazatot.

Véró Alex győzelme mellett az Orosházi Spartacus Birkózó Klub junior korú kiválóságát, Szél Annát a harmadik, az OFKSE felnőtt kézilabda csapatát a második helyre sorolta a nyolcvankét tagú grémium. Szél Anna a junior sportolók közt is a harmadik helyet szerezte meg a szavazáson. Edzőtábori elfoglaltsága miatt az ifjú bajnok nem volt jelen, édesapja és edzője, Páli Sándor vette át a díjat.

A kézilabdázók bíznak benne, hogy az idei célt is teljesítik (Fotó: Rosta Tibor)

A díjátadáson megjelent orosházi kézilabdázók csapatkapitánya, Németh László köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik rájuk szavaztak. – A tavalyi egy jó év volt számunkra, különösen az első fele. Nagy fölénnyel, magabiztosan sikerült megnyernünk a másodosztály küzdelmeit és a célkitűzéshez híven egy év után visszajutni az élvonalba. Őszintén remélem, hogy a következő célt, a biztos bennmaradást is tudjuk teljesíteni. Nagyon szeretnénk a következő években is a maihoz hasonló illusztris társaságban lenni – mondta mosolyogva Németh László.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szavazott a közönség is. A közönségszavazáson leadott voksok alapján a legjobb Békés megyei férfi sportoló Podani Milán akrobatikus motoros lett. A legjobb női sportolói címet Makra Noémi tornász érdemelte ki. A tavalyi év csapata pedig a Békéscsabai Előre 1912 NB II.-es labdarúgócsapata lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.