- hirdetés -

Beszédes számok, arányok, százalékok a Kodolányi János Egyetemen végzettek elhelyezkedéséről. Dr. Szabó Péter rektort adott választ kérdéseinkre.

– A Kodolányi János Egyetemen végzettekre igaz, hogy kiemelkedően magas arányban kapnak igen rövid időn belül álláslehetőséget – kezdte Dr. Szabó Péter. – A statisztikai adatok magukért beszélnek. A 2007 után végzettekről elmondható, hogy a hat hónapon belül elhelyezkedettek aránya 90% feletti értéket mutat, többségük már az első három hónapban talál magának munkát, mégpedig határozatlan idejű szerződéssel. Kiemelendő, hogy nagy százalékuk a munkakeresés során már az első jelentkezési helyen bizonyít és állást kap, és szinte kivétel nélkül mindannyian teljes állásban foglalkoztatottak. Bármely szakot nézzük is, a végzett hallgatók jövedelme meghaladja a havi bruttó 250 ezer Ft-ot, a közgazdasági diplomával rendelkezőké pedig a 300 ezer Ft-ot is. Az intézmény nyomon követi a külföldre kerülő és ott munkát vállaló egykori hallgatók sorsát is, akikről elmondható, hogy az átlag magyar felsőoktatásban végezettekhez képest kétszeresüknek sikerül kinn a szakmájukban elhelyezkedniük. A Kodolányi János Egyetemen diplomát szerzettek vállalkozóként és vezető pozícióban is megállják a helyüket. Statisztikai adatok alapján a cégüket, vállalkozásukat sikerrel irányítók aránya is jóval nagyobb, konkrétan két és félszerese a más egyetemen vagy főiskolán végzettekhez képest – mondta el a rektor.

(Fotó: Rosta Tibor)

E hét szombat, vagyis február 15-e a felsőoktatásba jelentkezés határideje. A Kodolányi János Egyetem Orosháza Gyopárosfürdőn várja leendő hallgatóit. Az ide jelentkezők két felsőfokú szakképzés és négy alapképzés közül választhatnak, és lehetőségük van nappali, levelező vagy távoktatás tagozaton is diplomát szerezni. Az egyetemen a már alapdiplomát szerzettek szakirányú képzéseken folytathatják tanulmányaikat. Az egyetem több szakán duális képzés biztosított a hallgatók számára, vagyis a gyakorlatok elvégzésére az intézmény együttműködő vállalati partnereinknél van lehetőség. Ez azért is fontos, mert a hallgatók ebben az esetben a teljes tanulmányi időre fizetést kapnak, ami havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg, és mindez szakmai tapasztalatot is ad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.