- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetem egyik nagy előnye, hogy az orosháziak helyben szerezhetnek diplomát. Ezen túl itt a pedagógusszemlélet is más, mint sok felsőoktatási intézményben, Gyopárosfürdőn ugyanis élményszerű oktatás folyik.

Dr. Malatyinszki Szilárdot, a Kodolányi János Egyetem orosházi központi székhely igazgatóját kérdeztük arról, mitől különleges az intézményük.

Milyen előnyei vannak, ha helyben, Orosházán tanulhatnak a hallgatók?
– Sajnos sokan vannak olyanok, akik bejutnak a vágyott szegedi, debreceni, budapesti egyetemre, viszont sem ők, sem a szülők nem tudják előteremteni azt a 100-200 ezer forintos megélhetési költséget, ami ezzel jár. Ez egy hatalmas probléma. Ilyen költségei vannak ugyanis havi szinten a tanulmányoknak. Azt szeretnénk elérni az orosházi intézményünkkel, hogy a helyi, környékbeli hallgatók el is tudják kezdeni, és be is tudják fejezni az egyetemet.

Dr. Malatyinszki Szilárd (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mitől különleges a Kodolányi János Egyetem?
– Itt más a pedagógusok szemlélete. Egyenrangú félnek tekintjük a hallgatókat. A mi kollégáink szellemisége megérti a mai hallgatók gondolkodását. Módszertanból is folyamatosan azonosulnak azokkal az online eszközökkel, amiket a fiatalok használnak. Segítünk az oktatóknak abban, hogy a hallgatók élményszerűen tudják az információt megszerezni. Ebbe beletartozik a kooperatív programunk, az, hogy a hallgatók kimennek a cégekhez duális képzés keretében gyakorlatra. Látják, hogy egy olyan nemzetközi cégnél, mint például a Doherty, hogy működnek a folyamatok. De itt van informatikai képzésként Szegeden a Business&IT, ahová szintén elvittük a diákokat, hogy megismerhessék a legújabb technológiákat. Nálunk élményszerű oktatás folyik.

Milyen színvonalú oktatást biztosítanak a hallgatók számára?
– Célunk, hogy a hallgatóink tudás-képesség szintje magasabban legyen, mint azoké a vállalkozóké, akiknél később elhelyezkednek. A nálunk diplomát szerzetteknek már nem az a feladata, hogy kiszolgálják tudásukkal a mostani vállalkozókat, akik még 20-30 évvel ezelőtt szerezték meg a tudásukat. A vállalkozók meglévő tapasztalatait fogják majd támogatni a friss diplomások az általuk megismert új információkkal, technológiákkal, vállalat-irányítási rendszerekkel és média-marketinggel. A
térségfejlesztést úgy tudjuk segíteni, hogy egy magasabb szintű tudást adunk a mostani hallgatóknak annál, mint akár amivel a gazdaságot vagy a különböző közintézményeket vezetők rendelkeznek. Célunk tehát, hogy túlnőjünk az előző generáción.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.