- hirdetés -

A Janó család megsegítésére fogtak össze a Mert adni jó elnevezésű Facebook csoport tagjai. Az orosházi és szegedi jótékonykodók a 19 hónapos daganatos Márk és családjának életkörülményein szeretnének javítani.

Négy hónapos kora óta kap kemoterápiás kezelést Márk, 15 hónap alatt immár a harmadik dózist. A szikszói Janó család legifjabb tagjának a kezelések ellenére megduplázódott a nyakában található daganat, amely az orvosok szerint nem műthető. A gyógyulás egyetlen megoldása az őssejt levétel lett volna, ezért újabb babát vállaltak Janóék négy gyermekük mellé, azonban kiderült, hogy ez sem segít Márkon.

A család jelenleg rokonoknál húzza meg magát, örökségből birtokukba került és egyetlen vagyonukat képező házuk nem biztosítja a megfelelő lakhatási viszonyokat. Janóék anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy saját erőből az ingatlant felújítsák. A Mert adni jó Facebook csoport tagjai Márk családjának megsegítéséért fogtak össze, céljuk, hogy rövid határidőn belül lakható állapotba hozzák az ingatlant. Ennek oka, hogy a daganatos beteg Márk hétfői kemoterápiás kezelése után haza térhessen otthonába. Sódar Andrea, a Facebook csoport tagja elmondta, ha nem sikerül megteremteni a lakhatáshoz szükséges körülményeket, akkor a család ketté szakad, Márk édesapjával a Ronald Házba kényszerül.

A ház nem alkalmas egy daganatos gyermek számára (Fotó: beküldött)

A csoport tagjainak jóvoltából szerdán tisztálkodószerek, ruhák és pelenkák is útra kelnek a jelenleg Sajóládon tartózkodó családhoz. Sódar Andrea facebook posztjában kiemelte, olyan jótékonykodó és segítőkész vállalkozókat, cégeket keresnek, akik szívesen segítenének a ház rendbetételében, laminált parketta lehelyezésében, fal glettelésben, vakolásban és festésben, valamint nyílászárócserében.

– Bonyolult a helyzet. A gyerekek Szikszón járnak iskolába, óvodába, de a ház, ami ott van Márknak nem jó. Se víz, se villany. Ki kellene festeni, laminált lapot letenni, ablakot, ajtót cserélni. Az anyukának a három gyereket napi szinten, várandósan át kellene utaztatni Szikszóra, hogy tudjanak rendesen suliba, oviba járni. Erre se pénz, se energia nincs – írja posztjában Sódar Andrea.

Márk a kórházban (Fotó: beküldött kép)

Megtudtuk, ismét az orosházi és szegedi felajánlók azok, akik szívügyüknek tekintik a hátrányos helyzetben élő családok és beteg gyermekek megsegítését. Nem ez az első alkalom, hogy a Dél-Alföldről érkezik pártfogás az ország más pontjaira.

A csoport tagjai várják azon önzetlen és segítőkész felajánlók támogatását, akik szívesen nyújtanak segítőkezet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei család megsegítésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.