- hirdetés -

A többnyire orosházi és szegedi tagokkal bővelkedő „Mert adni jó” elnevezésű Facebook csoport idén is meghirdette csokigyűjtő akcióját. Céljuk, hogy Mikulás napján és karácsonykor örömöt varázsoljanak a rászoruló gyermekek arcára.

Már négy éve gyűjtenek csokoládét a „Mert adni jó” Facebook csoport tagjai. A közösség először csak a csoport által támogatott rászoruló gyermekek részére gyűjtötte az édességet Mihalik Hajnalkával, aki a csoport ópusztaszeri térségét látja el, majd később a Remény Alapítványhoz csatlakozva folytatták az akciót. A csoportban jelenleg 23 daganatos beteg gyermeket támogatnak.

– Minden évben gyűjtőpontokat helyezünk ki a csoport által. Csatlakoztak hozzánk Orosházáról, Békéscsabáról, Tótkomlósról, Ópusztaszerről, Baksról, Kecskemétről, Szentesről, Szegedről és az ország más pontjáról is. Az idei évet sem tervezzük máshogy. Sokat gondolkodtunk azon, hogy a vírus miatt indítsunk-e csokigyűjtés vagy sem, de úgy döntöttünk, hogy ez nem maradhat el. A Remény Alapítvány ebben az évben nem tudott hozzánk csatlakozni, viszont mi az idén csatlakozunk az élethinta alapítványhoz akikkel tavaly kezdtünk el együtt dolgozni. Az Élethinta Alapítvány sérült gyermekeket támogat, és mi egy percet sem gondolkodtunk azon, hogy indítsunk-e nekik is gyűjtést – mesélte Sódar Andrea, a csoport tagja.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban is helyet kapott egy gyűjtőpont
(Fotó: Beküldött/Sódar Andrea)

Elmondta, tavaly összesen 78 kilogramm csokoládét gyűjtöttek, melyből 45 kilogramm jutott a Remény Alapítványhoz, a többit a csoport által támogatott gyermekek és intézmények kapták. Hozzátette, idén már 78 gyermek helyett 168 gyermeket támogatnak, így a tavalyi csokisúlyt túl kívánják teljesíteni, a cél a 100 kilogrammnyi csokoládé összegyűjtése.

Orosházán többek között az alábbi helyeken lehet leadni csokoládét:

Tina Kuckója
Nagy Klára Ruhakuckó
Józsáné Szenti Ildikó (Tízesek alatt)
Táncsics gimnázium

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.