- hirdetés -

Orosháziak és szegediek összefogásának köszönhetően tölthetett el pár napot Szegeden a Borsod megyében élő gyógyíthatatlan beteg, daganatos Márk és családja. A Mert adni jó… Facebook csoport tagjai mindent megmozgattak, hogy a Janó család minden tagja együtt pihenhessen, hiszen erre lehet, hogy ez volt az utolsó alkalom.

Orosházi és szegedi jótékonykodók fogtak össze, hogy egy daganatos beteg kisfiú életét szebbé varázsolják, családjának életkörülményein javítsanak. Márk négy hónapos kora óta kap kemoterápiás kezelést, a daganat a nyakában keletkezett. A Mert adni jó… csoport tagjainak sikerült elérniük, hogy a család lakhatási körülményein javítsanak, így Márk gyógyulásához is megfelelő környezetbe tudott költözni a család. Azóta a kisfiú állapota tovább romlott, az orvosok is lemondtak róla, Márk nem gyógyul meg. A hír hallatára Sódar Andrea, a csoport tagja elhatározta, hogy élményt ajándékoznak Márknak és családjának, hogy utoljára a család teljes egészében pihenhesse ki a stressz és a magatehetetlenség okozta fáradalmakat.

Az összefogásnak köszönhetően Janóék pár napot tölthettek el Szegeden úgy, ahogy saját erejükből nem sikerült volna.
– Augusztus 26-án reggel fél kilencre ért az autó Csobádra a Janó családért. Már aznapra volt program, így a megérkezéskor egy kis ebéd, majd egy kis pihenés következett. Első programként a városnéző kisvonattal egy 45 perces városnézésen vett részt a család, illetve az újszegedi kikötőből indult egy magán hajó, amin egy óra hosszát tudtak eltölteni. 27-én a család a Vadasparkba látogatott, a belépőket a városvezetés intézte. Nagyon jól érezték magukat Márkék. Még aznap délután egy klinikán dolgozó animátor vette kézbe a gyerekeket és kézműves foglalkozást tartott nekik a szálláson. Mérhetetlen összefogásról tett tanúbizonyságot ez az egész történet, hiszen több városból fogtak úgy össze az emberek hogy sem a családot sem egymást nem ismerték. Szentesről, Orosházáról, Szegedről, de még Budapestről, Kecskemétről és Gádorosról is voltak felajánlások. A családnak ez semmilyen anyagi terhet nem jelentett, hiszen mindent a Mert adni jó csoport tagjai álltak – mesélte Sódar Andrea.

Márknak nagyon ízlett a torta (Fotó: Sódar Andrea)

Kiemelte, nagy dolog volt ez a gyermekek részére, hiszen évek óta nem jutottak el sehova a falujukon kívül. Ezzel azonban nem állt meg a jótékonykodás, Sódar Andrea újabb dolgot tartogat.
– Jótevő emberek által egy kis élményhez jutottak a gyereket. Sokan megtudtak ismerkedni személyesen a családdal, így arra az elhatározásra jutottam, hogy októberre egy jótékonysági vacsorát szervezek, ahol a felajánlásokból a gyermekek érdeklődési köreit, illetve sport tevékenységét fogjuk támogatni. Ennek a szervezése már elkezdődött, az információkat a csoporton belül lehet megtalálni, és szeretettel várunk minden jelentkezőt, aki szeretne részt venni egy olyan vacsorán, ahol megismerkedhetnek a család történetével, illetve megismerkedhetnek az adományozók egymással – nyilatkozta.

Hozzátette, pár nap alatt már több adományozó is jelentkezett Orosházáról és Szegedről, hogy részt vennének ezen a vacsorán.
– A Janó család már hazautazott Szegedről, tele élményekkel, új ismerősökkel. És bízzunk és reméljük a legjobbakat, hogy Márk minél tovább velünk és köztünk marad – emelte ki zárásként Sódar Andrea.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.