- hirdetés -

Már hírt adtunk róla, hogy a Mert adni jó… Facebook-csoport tagjai csokoládégyűjtésbe kezdtek, hogy sokaknak édesítsék meg a közelgő Mikulás napját és a karácsonyi ünnepkört. Az akkor kitűzött 100 kilogrammos célt már bőven túl is teljesítették a csoport tagjai.

Immár négy éve gyűjtenek csokit a jobbára orosházi és szegedi – bár lassacskán országos szintre emelkedő – jótékonykodók, akik az összegyűjtött édességet rászoruló gyerekeknek, iskoláknak, óvodáknak és egyéb intézményeknek, szervezeteknek juttatják el. Idén egy szegedi idősek otthona, valamint a szintén szegedi belgyógyászati klinika koronavírussal fertőzötteket kezelő osztálya is kapott az édességből.

Sódar Andrea, a csoport alapítója és vezetője elmondta, példás összefogás jött létre.
– Orosháza, Pusztaföldvár, Nagyszénás, Szeged, Debrecen, Érd és Budapest is csatlakozott hozzánk. Hatalmas energiákat mozgattunk meg és nagyon sok helyre jutott a csokoládéból. Többek között az Élethinta Alapítványhoz, a csoport daganatos és rászoruló gyermekeinek, bölcsődének, óvodának, iskolának, a szegedi belklinika covid részlegének és egy szegedi idősotthonnak. Meg kell említenem Orosházáról Józsáné Szenti Ildikót és Pusztaföldvárról Tóth Mariannt, akik nemcsak a csokoládét gyűjtötték, de csomagoltak, és nagyon sokat fuvaroztak ebben az időszakban Orosháza és Szeged között. Minden évben bebizonyosodik, hogyha van egy közös cél, nagyon sok jó ember tud összegyűlni egy helyen – nyilatkozta, és hozzátette, a csokoládéból jutott még a gábortelepi rászoruló családok gyermekeinek is.

Boldog gyerekek és a mikuláscsomagjuk (Fotó: Sódar Andrea)

Kiemelte, egy hónap alatt összesen 249 gyermeknek tudtak mosolyt csalni az arcára. Míg tavaly 78 kilogramm csokoládét gyűjtött a csapat, addig idén már átlépték a százat, már 112 kilogrammnál tartanak.
– Nem gondoltam volna, hogy ebben az évben ennyivel többet sikerül gyűjteni. Száz kilót tűztem ki célul, és ezt túl teljesítettük, így a csokigyűjtést hamarább lezárjuk, mivel nagyon sok csokoládé jött össze. Minden évben megerősödik bennem az az érzés, hogy emberek és városok képesek összefogni azokért a gyerekekért és azokért az emberekért, akiknek segítő kezet kell nyújtani. Ezért ettől az évtől kezdve a mottónk: Amit teszel teljes szívvel tedd! – mondta Sódar Andrea. Hozzátette, Orosháza ismét bizonyított, és külön köszönetet mondott Gyömrei Anitának, hogy a Vörösmarty Mihály iskolában összefogta a gyűjtést.

A csokoládégyűjtés szerdáig, november 25-ig tart, utána lezárják az akciót és mindenhova eljuttatják az édességeket. Minden évben több gyűjtőpontot alakítanak ki, Orosházán és környékén is megannyi helyen várják a lakosság csokoládéfelajánlását.

Orosházán többek között a Tina Kuckójában, a Táncsics Mihály gimnáziumban, a Dress It üzletben és a Vörösmarty iskolában gyűlnek az édességek, míg Pusztaföldváron Tóth Mariann-nál lehet csokoládét leadni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.