- hirdetés -

Tavaly, szeptember 4-én jelentették be a Szegedi Tudományegyetem Táncsics Mihály Gimnáziumba kihelyezett gépészmérnöki képzésének indítását. Az államilag támogatott kezdeményezés a második szemeszteréhez érkezett. A gimnázium és az önkormányzat célja továbbra is az, hogy partnerségben dolgozzanak az egyetemmel, idővel pedig bővülhessen a képzési kör.

Bojtor István, Orosháza alpolgármestere elmondta, a képzés zöme Orosházán zajlik, a programban résztvevőknek csak részben kell átjárniuk Szegedre. Mint kiderült, az orosházi cégek részéről komoly kereslet mutatkozik a képzett szakemberekre, akik a megszerzett naprakész tudással segíthetik az adott szervezetet.

– Ami a legfontosabb, hogy az adófizetők igényeit minden esetben meghalljuk, hogy mi az, ami a biztonságos és jó működésükhöz szükséges, mint például az oktatás ilyen irányú megszervezése. Jelen esetben ez az egyetemmel egy hosszabb távú együttműködést jelentene, illetve hogy ne csak gépészmérnöki képzés legyen a palettán, hanem más szakokat is a felmerülő igényeknek megfelelően ide tudjunk hozni – mondta Bojtor István.

Bojtor István a február 15-i jelentkezési határidőt emelte ki (Fotó: Palcsek István)

Hozzátette, a mérnökképzés természetesen nemcsak az orosháziak számára lehetőség, hanem a Békés- és Csongrád megyei környező települések fiataljainak is jó lehetőséget biztosít. Ezért minden lehetséges fórumot megkerestek, akik az információk továbbításában a segítségükre lehetnek, így többek között levélben fordultak a kormányhivatalhoz, a kistérség polgármestereihez, az oktatási intézményekhez és természetesen a munkáltatókhoz.

– Közeleg a február 15-i jelentkezési határidő, ezért mindenkinek meg kell addig hoznia a döntését. Mi jó szívvel ajánljuk ezt és az Orosházán elérhető többi lehetőséget, például a Kodolányi Egyetemét is – tette hozzá az alpolgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.