- hirdetés -

Folytatták az elmúlt évek hagyományát. A városvezetés látta vendégül a legnagyobb helyi adófizetőket csütörtök este, akik jelentős összeggel járulnak hozzá Orosháza fejlődéséhez.

Orosházán 1995-ben vezették be az iparűzési adót, amelynek mértéke két százalék, idén több mint 3700 cég járult hozzá adójával Orosháza fejlődéséhez. Két évvel ezelőtt 1 milliárd 718 millió 377 ezer, míg 2019-ben már 1 milliárd 943 millió 324 ezer forintot kapott a város csak az iparűzési adóból, de az összes bevétel meghaladja a két milliárd forintot.

Dávid Zoltán polgármester rövid köszöntője után Bojtor István alpolgármester értékelte az elmúlt évet a több mint húsz megjelent cégvezető előtt. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a jelenlévő munkaadóknak, hogy az orosháziak ezreinek adnak munkát, ezzel biztosítva számukra a megélhetést.

Bojtor István (Fotó: Palcsek István)

– Az összeget a város további fejlesztésére fogjuk fordítani. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan lehetőségeket teremtsünk a helyi cégeknek, amivel könnyebbek lehetnek számukra a mindennapok – fogalmazott Bojtor István utalva a már elindult mérnökképzésre, a szakképzésben tett lépésekre és az elmúlt időszakban átadott munkásszállóra.

Az alpolgármester beszéde végén kommunikációra biztatta a vállalatok vezetőit, hogy többször keressék fel az önkormányzatot.

A vacsora előtt Éliás Gyula zenész műsora következett, majd kötetlen beszélgetéssel ért véget a találkozó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.