- hirdetés -

A Gyopárosfürdőn létesült munkásszálló használatbavételi engedélyét már kiállították. Néhány hét, és élettel telik meg a száz munkavállaló fogadására alkalmas épület.

Tavaly októberben adta át a kivitelező a munkásszállót. Ezt követően az önkormányzat november végi testületi ülésén döntött arról, hogy a szálló működtetéséért a továbbiakban a városüzemeltetés felel.

– Az elmúlt időszakban megtettünk mindent, hogy a szükséges hatósági engedélyeket beszerezzük. A fűtés már 100%-os hatásfokon működik, jelen pillanatban a konyhák felszerelése, valamint a televíziók, mikrohullámú sütők és hűtőgépek beüzemelése folyik. Most már birtokában vagyunk mind az üzemeltetési, mind a használatbavételi engedélynek – mondta el Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Rosta Tibor

Helyükre kerültek az ágyak, a bútorok, hamarosan falvédők és szőnyegek is díszítik majd a 24 apartmant. Cél, hogy a lakók komfortérzete teljes legyen.

– Belátható ideig, vagyis a 2020-as évben a városüzemeltetés vezérigazgatójának feladata lesz a munkásszálló üzemeltetése. Ez egy próbaidőszak, mikor meglátjuk, hogyan alakulnak többek közt a fűtés, a víz, és a villany költségei. Emellett az is kiderül, hogyan tudjuk benépesíteni a szállót, ez alapján látjuk majd, mennyire tud az gazdaságosan működni. Ha a jelenlegi rendszer beválik, akkor így marad, ha nem, akkor új formát fogjuk keresni a működtetésre – hangsúlyozta Bojtor István alpolgármester.

Január elején kiállították az ingatlan használatbavételi engedélyét is, vagyis nincs törvényes akadálya a lakók beköltözésének.

– Menet közben előkészítettük azokat a szerződéseket, amiket a munkáltatókkal fogunk megkötni, és már a szálló napi működtetéséért felelő emberek is a rendelkezésünkre állnak. Február első hetétől a dolgozók beköltözhetnek az ingatlanba – tette hozzá Bojtor István.

Az alpolgármester elmondta, első körben 30-40 munkavállaló foglalja majd el az épületet. Ők a Linamar Hungary Zrt. dolgozói. Velük már megszületett a szerződés, de továbbra is várják azon cégek érdeklődését, akik a fennmaradó helyekre igényt tartanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.