- hirdetés -

Az ausztriai Wolfurt adott otthont a Flatz Open 2020 elnevezésű nemzetközi versenynek. Az Orosházi Spartacus kitűnősége, Szél Anna is részt vett a viadalon.

A szokásoknak megfelelően, a hazai válogató versenyek lezajlása után a válogatási szisztéma részeként, az aspiránsokat nemzetközi versenyen is elindítja és figyeli a szövetség. Az osztrák versenyen kadet és felnőtt női, valamint a fiúknál kadet és junior kategóriákban mérték össze erejüket a résztvevők. A női versenyen viszonylag kevés felnőtt indult, tekintettel a jövő heti Európa-bajnokságra, javarészt junior és U 23-as korosztályba tartozók vettek részt. Anna francia, svájci, lengyel, német, horvát versenyzők közt ismerkedett új súlycsoportja, a 62 kiló versenyzőivel.

Ezt a mosolyt szeretnénk látni Orosházán és az EB után is (Fotó: OSBK)

Ebben a súlyban hatan indultak és a Nordic system rendszer szerint (csoportmeccsek, majd keresztbe mérkőzés, és döntő) birkóztak. Az orosházi lány igazolta hírnevét és egy kivételével minden meccsét idő előtt, technikai tussal nyerte meg. Az esti döntőben már csak annyit adott ki magából, amennyi lengyel ellenfele 5-2-es legyőzéséhez kellett.

– Nem voltam teljesen friss, de azért jól ment a birkózás. Az új súlycsoportban úgy érzem sikerült megőrizni az eddigi dinamikát és az erővel sem volt baj. Próbáltam birkózni, amennyire lehetett. Sajnos megint voltak az ellenfelek közt akik csak védekezni akartak. Ezt a bunker birkózást annyira nem szeretem, de meg kell tanulnom az ilyen taktikával versenyzők ellen is nyerni – mondta a verseny után az orosházi kiválóság.

Szél Anna ezúttal is a dobogó legfelső fokára állhatott (Fotó: OSBK)

Anna számára az év két fő versenye a júniusi Junior Európa-bajnokság és az U 23-as Európa bajnokság. Az ezeken való indulás jogának elnyeréséért részt kell még vennie egy második válogatón, a pontot az i-re pedig az április 18-i Orosházán rendezendő Magyar Bajnokságon teheti fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.