- hirdetés -

Nóbik Gyula halála teremtette meg azt a szükséghelyzetet, melyben a Orosházi Modellező klubnak új elnököt kellett választania. A klub Csizmadia Péter személyében találta meg új vezetőjét.

Az újsütetű elnök, Csizmadia Péter a Linamar LPD Divízió gyárigazgatója, gépészmérnök. Tős-gyökeres orosházi. Jelenleg is itt él feleségével és két gyermekével. Mint elmondta, huszonöt évesen ismerkedett meg a modellezéssel, akkor „fertőződött meg”.

– Itt a cégnél találkoztam a modellezéssel. Egy volt kollégám, Kis Árpád vitt bele, az ő irányítása mellett építettem az első modellemet. Ez egy antik vitorlázó modell volt. Később továbbléptem, és több motoros modellt is készítettem. Gyula bácsit akkor ismertem meg, mikor beléptem a klubba. Ő tanított meg a repülőgép vezetésére, kinn a reptéren. Manapság olyan repülőgép modellekkel foglalkozom, amelyek autonóm repülésre alkalmasak. Egy apró fedélzeti kamera segítségével látom az akár tíz kilométerre tartózkodó gép előtt-alatt elterülő tájat. Ez már komolyabb műszaki kihívás. Jelenleg ez vonz és a drónok – teszi hozzá Csizmadia Péter.

Nóbik Gyula bácsi távozása után sokan adtak hangot aggodalmuknak, a hosszú évek alatt rangot és elismertséget kivívott orosházi kishajós versenyek további sorsával kapcsolatban. Ez ügyben megnyugtatott az új elnök:

„A hagyományos versenyeket továbbra is szeretnénk megtartani” (Fotó:CsJ)

– A hagyományokat mindenképp szeretnénk folytatni. Ez ügyben már felvettem a kapcsolatot a szövetség vezetőségével. Berta András elnök támogatásáról biztosított. Jelen állás szerint, a nagyon sűrű versenynaptár miatt az idei májusi versenyt nem tartjuk meg, viszont augusztusban egy nagyobb, nemzetközi seregszemlét fogunk Gyopárosra hozni. A verseny elnevezésébe mindenképp szeretnénk belevenni alapítója, Nóbik Gyula nevét. Szintén tervezzük megtartani az ugyancsak hagyományos Nemzetközi Modellrepülő napot is. A klub új vezetése azon lesz, hogy a Gyula bácsi által megteremtett jó kapcsolatokat az önkormányzattal, Gyopárosfürdővel és a sportági szövetségekkel megőrizze – mondta terveiről Csizmadia Péter.

A beszélgetés során az is kiderült, hogy az új elnök tervei között szerepel a modellező utánpótlás fejlesztése is, bár a megváltozott körülmények közt ez nem lesz egyszerű feladat. E cél érdekében, illetve a klub különböző rendezvényeken való részvétele, bemutatkozása ügyében is elindultak a megbeszélések. Ezekről később az OrosCafén is beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.