- hirdetés -

A Békéscsabai Tankerületi Központ soron következő ülésén mutatkozhattak be a diákönkormányzat elnökjelöltjei szeptember 21-én. A három induló közül végül az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium tizenegyedikes diákja, Rózsa Anna győzte meg a tankerülethez tartozó iskolák diákjait, akik titkos szavazással döntötték el, ki legyen a következő két évben a diákok és intézmények összekötője.

Osztályfőnöke, Szitó Tímea fejében fogalmazódott meg az ötlet, hogy az előző diákelnök, Hellenthal Mary után Rózsa Anna indulhatna az elnöki címért. A 11.B osztály tanulója addig a pillanatig nem is gondolt erre, ám a tanárnő, látva benne a lehetőséget azt ajánlotta próbálja meg. – Világéletemben szerettem új dolgokat kipróbálni, és szerencsére nem is adtam fel ezek közül soha semmit. Mielőtt belevágtam volna, még Varga László tanár úrral, a diákönkormányzat segítőtanárával is egyeztettünk, látja-e bennem a lehetőséget a vármegyei diákelnök pozícióra – tette hozzá Anna.

A kiválasztásnál több szempont is szerepet játszik, mint a határozottság, kommunikációs készség, tanulmányi eredmények, közösségi életben való részvétel. Varga László, a Táncsics gimnázium tanára elárulta, Annában ezek közül minden meg van, így nem volt kérdés, hogy szeptember 21-én ő is bemutatkozzon a diákok előtt, mint jelölt.

– Ahogy mindig, idén is Békéscsabán volt a soron következő ülés. Az öt jelöltből végül csak hárman jöttek el, a tankerülethez tartozó harmincöt intézményből pedig huszonkettő volt jelen. Az eseményen mindenkinek be kellett mutatkoznia, és egy prezentációval egybekötve bemutatni az iskolát ahonnan jöttek, illetve elmondani, miért válasszák őket. A végső döntést titkos szavazás során a diákok hozták meg, a felnőttek ebbe nem szólhattak bele – ismertette Varga László.

Anna elmondta, nem számított rá, hogy az ő nevét mondják majd ki, hiszen a három ember közül volt, akiről azt hitte lazaságával jobban megnyeri majd a diákokat. Így aztán végképp jó érzés volt, amikor kihirdették, ő kapta a legtöbb szavazatot.

– Érdekes, és új dolog, amibe szívesen vágok bele. Persze idő kell hozzá, hogy beletanuljak, de nem vagyok egyedül. A tankerület iskoláinak diáktitkáraival dolgozom majd együtt, én leszek az összekötő, illetve a bizottsági üléseken én képviselem majd a diákságot – ismertette feladatait az új diákelnök. – A sikernek a családom is nagyon örült, végig támogattak engem. Mint mondták, amíg bírom és van rá időm, addig csináljam. Ők mellettem állnak – tette hozzá.

Már alig várja, hogy élesben is kipróbálja magát az új szerepben. Diákelnöki pozíciója mellett sportol, zenél és tanulmányaira is nagy hangsúlyt fektet. Jövőjét a Szegedi Tudományegyetem gyógytornász szakán képzeli el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.