- hirdetés -

Erre képes ugyanis a gyermeki fantázia. A református iskola suliváró programjai ezúttal a Jégvarázs szereplői közé és helyszíneire repítették a nagycsoportosokat. Olyannyira átélték az apróságok a feladatokat, hogy ha kellett, szinte vacogtak a gyerekek a meleg tanteremben.

Több mint nyolcvan leendő elsős látogatta meg a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát január 26-án. Az iskolanyitogató rendezvény célja az volt, hogy a szülők és gyermekeik megismerjék az intézményt és az ott dolgozókat, főként a következő tanév elsős tanító nénijeit. Fiúk és lányok egyaránt remekül érezték magukat a Jégvarázs birodalmában, ahol tényleg minden a hóról, a jégről és a didergető hidegről szólt. Négy helyszínen négy tanítópáros fogadta a nagycsoportosokat. Ez azért volt fontos, mert így biztosan minden gyerkőc talált olyat a feladatok között, ami számára kedves volt, és amiben sikerélménye lehetett. Az egyik teremben jó memóriára volt szükség, valamint a párkereső és puzzle-tudását kellett bemutatnia a gyermekeknek, a következőben énekelhettek és táncolhattak, majd társasjátékozhattak az apróságok, a harmadikban a kézügyességé volt a főszerep, a negyedik állomáson pedig a mozgás került a középpontba. Itt a láthatatlan jég megtörése után a kicsik képzeletbeli jégcsapok közt szlalomoztak és hólabdákat dobáltak.

Minden feladatot és játékot a szervezők hópelyhekkel, hóemberekkel, pingvinekkel, jegesmedvékkel, fókákkal színesítettek. A foglalkozások különlegessége, hogy valamennyi helyszínen lehetősége volt az ovisoknak angolozni is.

– Nagyon örülünk a sok érdeklődőnek – kezdte Víghné Pintér Lilla igazgató. – Szeptemberben három osztályt szeretnénk indítani. Korábban úgy terveztük, hogy kettő osztály ebből két tanítási nyelvű lesz, egy pedig emelt angolos, de a szülői visszajelzések alapján valószínűleg mindhárom osztály két tanítási nyelvűként indul majd.

A szülők még a beiratkozáskor dönthetnek efelől, akkor válik el véglegesen, de jelenleg úgy látják, erre van igény.

További programokra a beiratkozásig

Február 25-én, húshagyó kedden az iskolában Palacsintanapot szerveznek, szintén a nagycsoportosoknak.

Március 17-én pedig szeretettel várják a szülőket az iskola nyílt óráira. Az érdeklődők a délelőtt folyamán megtekinthetnek egy-egy tanórát, láthatják annak felépítését, a módszereket, és közelebbről megismerhetik az iskolát, valamint az ott tanítókat. Ezen a délutánon egy szülői értekezletre is sor kerül, ahol az iskola hitvallása mellett a következő nyolc év terveiről esik majd szó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.