- hirdetés -

Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsga díjához szükséges támogatást – írja a kormany.hu. Idén már 40250 forintot igényelhetnek vissza azok a fiatalok, akik sikeresen tették le az első középfokú vagy felsőfokú komplex nyelvvizsgájukat.

2018. január 1-től minden 35 év alatti fiatal visszaigényelheti az első sikeres nyelvvizsgájának díját, ha azt 2018. január 1-je után szerezte meg. Abban az esetben is visszakapja a vizsgadíjat a diák, ha korábban, 2018 előtt már szerzett egy, esetleg több nyelvvizsgát, vagy ugyanabból a nyelvből egy alacsonyabb szintű vizsgával rendelkezik.

A támogatható nyelvvizsgák az általános vagy szakmai közép- és felsőfokú komplex, vagy részvizsgák. Nyelvvizsgát angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber japán, kínai, holland, finn és magyar nyelvből lehet tenni.

Magyarországon több mint 40 ezer fiatal nyújtott be igényt a nyelvvizsga díjának visszatérítésére 2019-ben. A támogatás igénylésének feltételeiről az Erzsébet Ifjúsági Alap honlapján, a www.ujnemzedek.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.