- hirdetés -

Alig tették le a hangszereket a szilveszteri hangverseny után, máris folytatódik a munka a zenekar berkeiben. Az Orosházi Fúvószenekari Egyesület ugyanis a Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával január 18-án ismét megrendezi a batyus bált. Mint Melega Krisztián egyesületi titkár elmondta, igyekeznek megtartani a város legrégebbi báljának hagyományait, de „fúvósra hangolni” az estét.

Aki volt már ebben a bálban, pontosan tudja, miért jó, aki nem, annak pedig azért érdemes legalább egyszer elmennie, hogy lássa. Protokolltól, feszültségtől mentes buli ez, amelyet az tesz igazán különlegessé, hogy baráti társaságok jönnek össze, ülnek közös asztalhoz, és persze hozzák a saját finomságaikat sültektől a jóféle házi pálinkáig.

A fúvósok nem is változtattak a jól bevált recepten, mindössze kissé magukhoz igazítják a rendezvényt.
– Mivel a zenekari egyesület lett a főszervező, mondjuk úgy, hogy finomhangoljuk a bálat. A hagyományokat, a bál jellegét, ebből adódó varázsát megtartjuk, csak egy kicsit a magunk képére formáljuk – fogalmazott Melega Krisztián.

Ez többek között abban is megnyilvánul, hogy a korábbinál több fúvószene szól. Bár az elmúlt években már játszott a bálon a zenekar, most vendégelőadót is hívtak.
– A vendégváró zenét mi adjuk, de lesz Fúvós Show is. Egy kiváló zenész társaság, a Brass On the Road (BOR) kétszer is szórakoztatja majd a közönséget, mellettük pedig a mohácsi Karawanka szolgáltatja a talpalávalót – árulta el hozzátéve, a város leghangulatosabb és leglazább báljába ezúttal is minden korosztályt várnak, hiszen gyerekbarát rendezvényről van szó. A szokásoknak megfelelően köszöntik majd a legifjabb résztvevőt is.

Íme egy kis ízelítő, hogyan fúj a BOR.

A bál a megszokott módon este 7 órakor kezdődik a megszokott helyen, azaz a Táncsics gimnázium sportcsarnokában. Gyülekezni, helyeket elfoglalni, az első köszöntő italokat elfogyasztani 6 órától lehet. Akinek a főzőcskéhez nincsen kedve vagy ideje, esetleg egyik sem, az választhat az Aranypatkó Csárda erre az alkalomra szóló ajánlataiból. Hogy mik ezek, illetve hol, kitől, hogyan lehet jegyet vásárolni, megtalálható a zenekar honlapján, ahogyan az is, mit kínál a Rétesbolt a bálra, és még fotókat is lehet nézegetni a tavalyi estéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.