- hirdetés -

Sikeres évet zárt az orosházi diákélelmezés – összegzett röviden Vincze Tibor vezető. A felújítással kapcsolatos teendők nagy kihívással jártak, amelyek 2020-ban is végigkísérik majd intézmény életét.

Mintegy másfél évvel ezelőtt új vezetőt kapott Vincze Tibor személyében az Orosházi Gyermek-, és Diákélelmezési Intézmény. Érkezésével teljes szemléletváltáson esett át a szervezet. Tervei között, a városvezetéssel egyeztetve az intézmény teljes újragondolása szerepelt, hiszen az elmúlt mintegy harminc évben még nem voltak komolyabb beruházások.

A jelenlegi többlépcsős projekt kettő, összesen több mint négyszázmillió forintos pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. Ezek keretében megújulhat a külső vakolat, kicserélik a nyílászárókat, valamint napelemparkot is létesítenek. A beruházás tartalmazza az energiakorszerűsítés mellett a közüzemek cseréjét, illetve egy teljesen új, modern kornak megfelelő konyha kialakítását.

Vincze Tibor nagy tervekkel érkezett a vezetői székbe (Fotó: Rosta Tibor)

A felújítás alatt a mindennapi munkához új helyszínt kell biztosítani. Már korábban eldőlt, hogy a Gyopárosi úton található tankonyha lesz az átmeneti megoldás, ami jóval kisebb, 900 fős kapacitású konyhával rendelkezik. Ezt kell úgy kibővíteni, hogy továbbra is zökkenőmentes legyen a szolgáltatás.

– Az önkormányzat támogatását élvezve nagy elánnal fogtam a feladatok szervezésébe, de a tervek elkészítése több időt vett igénybe, mint gondoltuk. Orosházán ilyen összetett, ennyi szakhatóságot és partnert bevonó beruházás régen volt. Fontos, hogy a szereplők közül, mindenki tudja mi a feladata, mit kell tennie. Én is úgy gondolom, hogy haladhatna gyorsabban a folyamat, de alaposságra van szükség, hiszen mintegy 3000 fő napi étkeztetéséről van szó, amit biztosítanunk kell a felújítás ideje alatt is – szögezte le Vincze Tibor, hozzátéve az utolsó kivitelezési tervek a napokban elkészülhetnek, ami után akár kezdődhet is a közbeszerzési eljárás.

Vincze Tibor elmondta azt is, hogy a konyha mellett az Eötvös téri ebédlő is megújul, ahol napi szinten mintegy 350 fő étkeztetése zajlik. A felújítás idejére átmeneti megoldást kell találni a diákok és lakossági ügyfelek étkeztetésére. A szakhatóságok által elfogadott helyszínről még tárgyalnak, így hamarosan ez a probléma is megoldódhat.

A felújítás alatt is biztosított lesz a fiatalok ellátása. Hamarosan az is kiderül, hogy hol (Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Az lenne a legjobb, ha az ebédlőt érintő munkálatok a nyári szünetben történnének, hiszen így nem lenne szükség az ideiglenes étkezőre. Idén már több fórumot is tartottunk, ahol folyamatosan tájékoztattuk intézményi partnereinket, illetve a szolgáltatásaikat igénybe vevőket érintő változásokról. Ezt a jövőben is szeretnénk folytatni – hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy 2019 végén megújult az intézmény honlapja, valamint elindult a Facebook-oldaluk. A vezető szerint a fiatalok egyre inkább tájékozódnak ezekről a felületekről. Fontosnak tartja, hogy a diákok véleményét is ismerje, ezért a tervei között szerepel, hogy az említett fórumokra minden iskolából meghív egy tanulót.

Tavaly debütált a Diákélelmezés napja, ami jó visszajelzéseket kapott, így ezt idén is megszervezik. Vincze Tibor úgy gondolja, hogy 2020-ban új környezetben, új kihívások várnak az orosházi diákélelmezésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.