- hirdetés -

Folyamatosan zajlanak a csapadék- és belvízelvezető rendszer fejlesztésének munkálatai. A csatornázás miatt többek között a Könd utcán is útlezárásra kell számítani.

Ahogy korábban megírtuk, több mint négyszázmillió forintos pályázati forrást fordít az önkormányzat csapadék- és belvízelvezető projektre. Az erről szóló szerződést tavaly augusztus végén írta alá Dávid Zoltán polgármester. A fejlesztésre azért van szükség, hogy a belvárost, illetve a csatorna nyomvonalához tartozó vízgyűjtő területeket terhelő csapadékvíz elvezetése megoldott legyen.

A munkálatok már tavaly elkezdődtek, és jelenleg Orosháza több pontján is zajlanak.
– A Dózsa György utcán leginkább zöldfelületben dolgoznak a munkások, a folyamat csak a kereszteződésekben érinti az utat és a járdát, a közeledést viszont befolyásolja a munkagépek használata. Ezen a szakaszon a közeljövőben átvágják a Fürdő utca, Kelet utca, Zöldfa utca, a régi könyvtár épületénél a Dózsa György utca, Zombai utca, valamint a Táncsics Gimnáziumnál lévő parkolót – tudtuk meg Bogdánffy Csabától, a Polgármesteri Hivatal település-üzemeltetési ügyintézőjétől.

(Fotó: Rosta Tibor)

Kiemelte, az Eszperantó utcában részben már befejeződtek a munkálatok, a Táncsics utca – Zombai utca közötti szakasz viszont még hátra van. Itt egy gázvezeték kiváltás miatt még nem tudják folytatni a munkát. Az Eötvös József utcán is számítania kell a közlekedőknek járda- illetve útátvágásokra. Január elején a Könd utca egyik szakaszának felújítása kezdődött el, ahol a csatorna teljes egészében az útburkolatban fog futni.
– A munkálatok leginkább aszfaltozott utakat érintenek. A Könd utcán átlapolásos technológiával, az Eszperantó utcán teljes sávszélességben, a Dózsa György utcán sávosan javítják majd az útburkolatot – tájékoztatott Bogdánffy Csaba.

Olvasóink jelezték, hogy többször okozott gondot a közlekedőknek az útra felhordott sár, illetve a gyalogos közlekedés is jelentősen megnehezült a munkaterületek környékén.
– A csatornázási munkálatokkal járhat, főleg az esősebb időszakokban, hogy a munkagépek felhordják a sarat az útburkolatra. A kivitelezővel napi kapcsolatban vagyunk, többször tartottunk megbeszéléseket, melyeken felhívtuk a figyelmüket arra, hogy a területet minden esetben tisztítsák meg a tevékenység végeztével, amelyet időszakonként ellenőrzünk is – fogalmazott az ügyintéző.

Hozzátette, a csapadék- és belvízelvezető rendszer felújítása több utcában a járdákat is érinti, ezeken a helyszíneken a gyalogosok közlekedését pallókkal, hidakkal segítik, a végleges helyreállításra majd csak tavasszal fog sor kerülni.
– A közlekedők türelmét kérjük, illetve azt, ha bármilyen panasz merül fel a lakosság részéről jelezzék felénk – zárta Bogdánffy Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.