- hirdetés -

Az International Powerlifting Federation (IPF), vagyis a Nemzetközi Erőemelő Szövetség minden év végén összeállítja az aktuális világranglistát. Az Orosházi Toldi SE versenyzőit előkelő helyen találjuk.

A sorrendet a legutolsó nemzetközi verseny is befejeztével, az adott évben, a versenyzők legjobb eredményei alapján állapítják meg. Ebbe beletartoznak az Európa bajnokságok, Ázsia bajnokság és még sok másik, tehát minden kontinens versenye, és ebből lesz egy végleges lista. Persze külön súlycsoportonként. A korcsoport nem számít, összesített eredmény van.

Orosházi világbajnokok egymás közt. Szabó Ágnes és Véró Alex. Mindketten előkelő helyen állnak a világranglistán. (Fotó: Toldi SE)

Az orosháziak világbajnok emelője, Szabó Ágnes a +84 kg klasszikus fekvenyomásban a 3. helyen végzett ezen a ranglistán 148 kg-os eredményével, amit a luxemburgi Európa-bajnokságon teljesített. Az első két helyezett holtversenyben 150 kg-ot nyomott. Ezen a listán 156 versenyző szerepelt.

A még junior korú Véró Alex +120 kg, szintén raw nyomásban a 21. helyet szerezte meg 227,5 kg-os nyomásával, amit Ágihoz hasonlóan Hammban teljesített. A teljes lista 185 versenyzőből állt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.